Pudingoš

zuzanisko - fotkazuzanisko, 7. augusta 2010
Pudingoš
Foto: zuzanisko

Potrebujeme: Cesto: 900 g hladkej múky špeciál 100 g práškového c...ukru 2 vajcia 1 kocka droždia 4 dl mlieka 5 PL oleja 1 vanilkový cukor 1 prášok do pečiva štipka soli Plnka: ½ l mlieka 2 práškové Zobraziť celý popisPotrebujeme: Cesto: 900 g hladkej múky špeciál 100 g práškového c...ukru 2 vajcia 1 kocka droždia 4 dl mlieka 5 PL oleja 1 vanilkový cukor 1 prášok do pečiva štipka soli Plnka: ½ l mlieka 2 práškové čokoládové pudingy 4 PL kakaa 250 g masla cukor Postup: Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvarte hustý puding. Do mierne vychladnutého pudingu primiešajte maslo (puding musí byť dostatočne teplý na to, aby sa v ňom rozpustilo) a kakao, dobre vymiešajte a nechajte vychladnúť. Kvások si pripravte z teplejšieho mlieka (z odmeraného množstva), 3 ČL cukru a trochy múky a droždia. Po vykysnutí ho pridajte do múky, zmiešajte s ostatnými suchými surovinami, prilejete mlieko, v ktorom rozhabarkujte vajíčka a ostatné mokré suroviny. Vypracujte cesto, ručne ho mieste aspoň 10 minút. Potom rozdeľte na 6 bochníkov (cca po 280 g). Vyvaľkajte na menšie obdĺžniky, naplňte plnkou a urobte záviny. Potom ich splietajte po dva záviny do vrkoča, vzniknú 3 pletenky, ktoré dajte na vymastený plech. Potrite ich olejom. Prikryte servítkou a obrúskom a nechajte kysnúť (najlepšie v trošku predhriatej rúre) asi 30 minút. Pečte v stredne vyhriatej rúre pri 170 ºC asi 30-40

Suroviny





Postup

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia