Losos marinovaný v bylinkách

amelie - fotkaamelie, 3. januára 2012
Losos marinovaný v bylinkách
Foto: amelie

Mäsa už bolo dosť, ale celé vianočné sviatky nám chýbali ryby, keďže u nás sa práve na Vianoce nejedia.

Suroviny

800 g, chladený
3 hrste (čerstvé alebo mrazené)
2 ks
80 g
500 g




Postup

  1. 1

    Bylinky posekáme nadrobno - použila som čerstvý kôpor, petržlenovú vňať, pažítku a tymián, dobre premiešame s morskou soľou, bielym korením, najemno postrúhanou citrónovou kôrou a šťavou. Zmes poriadne votrieme do lososa vcelku a uložíme ho na 2-3 hodiny do chladu. Potom na dno zapekacej misy poukladáme tenké plátky masla, na ne položíme rybu kožou nadol - aj s marinádou, nie je jej veľa - a lososa obložíme prepolenými paradajkami vypuklou stranou nahor. Misu zakryjeme alobalom a pečieme 15 minút v rúre pri 180°C. Potom alobal odstránime a lososa vrátime na 3-5 minút naspäť do rúry. Podávame s uvarenými zemiakmi.

    Losos marinovaný v bylinkách - obrázok 1

Diskusia k receptu

danculka
Ryby som si odjedla cez sviatky na rok dopredu,ale uložím si recept,super....
marianne69
Parada,tiez zboznujem lososa s paradajkami,podobny mam v receptoch,este pridavam na kolieska nakrajany por.Vyzera naramne dobre a chutne
rybarkuchar
Skús toto: keď vyberieš lososa z marinády, dobre ho opláchni vodou, vysuš utierkou a potom upeč.
Marináda je dosť aromatická, pečením sa ešte zvýrazní jej chuť a potlačí chuť lososa - čo je naozaj škoda.
nika1914
mňááám, už som ho dnes robila, manžel si tiež veľmi pochvaľoval, akurat tiež hovoril že dosť kyslá marináda, ale mne to osobne nevadilo :) a aj on spokojne spapal :)
amelie
@nika , dopíšem do ingrediencií: 1 veľký alebo 2 menšie citróny. Ja som mala 2 malé, marináda nebola veľmi kyslá, ale najlepšie je asi marinádu ochutnať :-) Ďakujem za upozornenie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia