Lokše podľa starkej

crenai - fotkacrenai, 2. januára 2022
Lokše podľa starkej
Foto: crenai

Tradičný recept bez úprav.

5
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
100 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke a necháme poriadne vychladnúť.

  2. 2

    Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a zmiešame s múkou a so soľou.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na 5 častí a vyvaľkáme ich do kruhu na hrúbku približne 3 mm.

  4. 4

    Pečieme ich na horúcej, suchej panvici na veľkom ohni približne minútu z každej strany.

  5. 5

    Lokše podľa chuti natierame kačacou masťou a ukladáme na seba. Ak chceme lokše vláčnejšie, pridáme do cesta 1 KL sódy bikarbóny.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia