20-30 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté jahody nakrájame na malé kúsky. Osladíme podľla chuti. pridáme pár kvapiek citrónovej štavy.
- 2
Želé uvaríme podľa návodu na obale. Necháme asi 10 minút vychladnúť, prilejeme k jahodám a všetko poriadne premiešame. Skôr než hmota stuhne, vlejeme ju do formičiek.
- 3
Po úplnom stuhnutí hmotu opatrne vyklopíme. Nakoniec špáradlom namočeným v čokoládovej poleve nakreslíme lienka krovky a bodky. Zlepšovák : Lienky získajú sýtejšiu farbu, ak pri príprave želé prisyeme trochu červeného potravinárskeho farbiva.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu