20-30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Umyté jahody nakrájame na malé kúsky. Osladíme podľla chuti. pridáme pár kvapiek citrónovej štavy.

  2. 2

    Želé uvaríme podľa návodu na obale. Necháme asi 10 minút vychladnúť, prilejeme k jahodám a všetko poriadne premiešame. Skôr než hmota stuhne, vlejeme ju do formičiek.

  3. 3

    Po úplnom stuhnutí hmotu opatrne vyklopíme. Nakoniec špáradlom namočeným v čokoládovej poleve nakreslíme lienka krovky a bodky. Zlepšovák : Lienky získajú sýtejšiu farbu, ak pri príprave želé prisyeme trochu červeného potravinárskeho farbiva.

Diskusia k receptu

vanilka111
Zlatko, iste si veľmi šikovná,ale keď máš čerstvé jahôdky,nekaz ich potravinárskym farbivom. Radšej menej sýte farby,ale zdravšie. A škoda,že si nedala aj fotku.
isabel2
Si šikovná,asi ja by som v tom veku to nedokázala,aj ked som skúšala ,na začiatku bolo veľa nepodarkov,časom sa ziska skúsenosť-želám Ti všetko dobré-



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia