Foto: shpirti
DOBRÝ DEŇ, BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL. REDAKCIA _____________________________________________ Linecké cesto, ricotta, biela čokoláda a nakoniec trochu malín! Niekedy stačí len pár dobre zladených prísad, aby Zobraziť celý popisDOBRÝ DEŇ, BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL. REDAKCIA _____________________________________________ Linecké cesto, ricotta, biela čokoláda a nakoniec trochu malín! Niekedy stačí len pár dobre zladených prísad, aby vznikol úžasne lahodný koláčik... Tento veľmi jednoduchý recept mám z Talianska, z reštaurácie, kde som dlhé roky pracovala :) Naozaj veľmi jednoduchý recept, finančne nenáročný a dá sa pripraviť na akúkoľvek príležitosť! Výsledkom je naozaj nebíčko v papuľke :D
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si linecké cesto a dáme ho do formy ( 24cm) vystlanej papierom na pečenie, popicháme vidličkou a na vrch pridáme trošku sušenej fazule -taliansky trik, aby sa cesto, čo najlepšie upieklo! (neviem, či je to taliansky výmysel, ale ja ho poznám odtiaľ :)
- 2
pečieme vo vopred vyhriatej rúre 20´-25 minút na 180 stupňoch
- 3
Na náplň rozpustíme bielu čokoládu v hrnci s trochou vody a necháme ho vychladnúť.
- 4
Medzitým si vyšľaháme ricottu, aby bola krásne krémová a pridáme do vychladenej čokolády. Môžeme pridať aj štipku škorice a všetko dobre rozmiešame.
- 5
Vyplníme základ cesta s polovicou malín, nalejeme celú zmes čokolády a ricottou a nakoniec dozdobíme zvyšnými malinami, mätou a poprášime cukrom...Necháme aspoň 4 hodinky odležať v chladničke... Dobrú chuť, túto tortičku si určite zamilujete :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu