Letná báseň

shpirti - fotkashpirti, 3. júla 2014
Letná báseň
Foto: shpirti

DOBRÝ DEŇ, BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL. REDAKCIA _____________________________________________ Linecké cesto, ricotta, biela čokoláda a nakoniec trochu malín! Niekedy stačí len pár dobre zladených prísad, aby Zobraziť celý popisDOBRÝ DEŇ, BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL. REDAKCIA _____________________________________________ Linecké cesto, ricotta, biela čokoláda a nakoniec trochu malín! Niekedy stačí len pár dobre zladených prísad, aby vznikol úžasne lahodný koláčik... Tento veľmi jednoduchý recept mám z Talianska, z reštaurácie, kde som dlhé roky pracovala :) Naozaj veľmi jednoduchý recept, finančne nenáročný a dá sa pripraviť na akúkoľvek príležitosť! Výsledkom je naozaj nebíčko v papuľke :D

6-8
porcií
30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

1
700 g
300 g
150 g
štipka




Postup

  1. 1

    Pripravíme si linecké cesto a dáme ho do formy ( 24cm) vystlanej papierom na pečenie, popicháme vidličkou a na vrch pridáme trošku sušenej fazule -taliansky trik, aby sa cesto, čo najlepšie upieklo! (neviem, či je to taliansky výmysel, ale ja ho poznám odtiaľ :)

  2. 2

    pečieme vo vopred vyhriatej rúre 20´-25 minút na 180 stupňoch

  3. 3

    Na náplň rozpustíme bielu čokoládu v hrnci s trochou vody a necháme ho vychladnúť.

  4. 4

    Medzitým si vyšľaháme ricottu, aby bola krásne krémová a pridáme do vychladenej čokolády. Môžeme pridať aj štipku škorice a všetko dobre rozmiešame.

  5. 5

    Vyplníme základ cesta s polovicou malín, nalejeme celú zmes čokolády a ricottou a nakoniec dozdobíme zvyšnými malinami, mätou a poprášime cukrom...Necháme aspoň 4 hodinky odležať v chladničke... Dobrú chuť, túto tortičku si určite zamilujete :)

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia