Lečo na môj spôsob fotorecept

lubjak - bez fotkylubjak, 24. júna 2011
Lečo na môj spôsob (fotorecept)
Foto: lubjak

Obľúbené jedlo mojej dcéry.

10-15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
0,5 kg
2-3 ks
1 ks
1 ks
2 ks
1 ks väčšia
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Nakrájame na väčšie prúžky cibuľu,paradajky,papriky a dáme do rajnice na ohriaty olej,osolíme/každý podľa chuti/

    Lečo na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájame baklažán a pridáme do rajnice.

    Lečo na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomiešame,prikryjeme pokrievkou,nech zelenina pustí šťavu.

    Lečo na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokrájame klobásku na kolieska a pridáme do rajnice.

    Lečo na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď zelenina je mäkká,klobáska pustila vôňu a chuť,pridáme vajíčka.Necháme ich trochu stuhnúť,až potom zamiešame,aby sme mali väčšie kúsky.

    Lečo na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Lečo má jemnú chuť,manželovi,ktorý nemá rád baklažán ,v tomto jedle chutí .Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jerica
Lečo mám rada ale bez vajec , mne tie vajcia prídu ako mokré vajcia, baklažánom nič nepokazíš len pre mňa lečo je stará dobrá klasika : na masti - ja mám rada mastné dám nakrájanú na slížiky cibuľu , prehrejem pridám pokrájanú papriku nechám prejsť miernym varom a keď vidím že paprika je na poly mäkká pridám nakrájané na stvrťky paradajky zbavené šupky až potom solím nechám podusiť , keď mám konzistenciu paprika a paradajky spojené , dochutím trochu cukrom , len ja nemám rada do leča dávať nič len to čo som napísala , vtedy si pochutím a keď je štiplavé tak chuťové bunky na jazyku sú v siedmom nebi. Ešte som zabudla keď sú fazuľkové lúsky si pridávam tiež do leča. Samozrejme manžel ten má rád lečo ako si ho ponúkla nám na vareche:-)
violetacamorova
Lečo je super jedlo a s baklažánom musím vyskúšať, ostatné dávam ako ty a pripomenula si mi, že som ho dávno nejedla, ale v Škótsku nemáme tú dobrú zelenú papriku, len hrubú farebnú a tá zelená naša mi chýba.
sovka62
ÁNO, toto je lečo aj na môj spôsob. Baklažán ma naučil pridávať pán, ktorý sa presídlili z Bulharska späť na Slovensko a zistila som, že to je najlepšie lečo, aké som kedy jedla. Baklažán lečo zahustí, takže keď sa pridajú vajcia, lečo má konzistenciu podobnú praženici (žiadne mokré "glocky" z vajec) a práve tak to máme radi. Ak nie je baklažán, lečo radšej nerobím.
kucharka100
Lubjak skúsim...ešte som kombináciu s baklažánom v leče nevarila. Učíme sa stále. Vďaka.
ankad
Prave som chcela spomenut tak, ako spomina sovka62, ze baklazan zahusti leco, vsiakne tekutinu a potom vajicko v tomto leci je ako prazenica. Leco s baklazanom je velmi dobre aj bez vajicka. Leco tymito sposobmi robim uz dlhsi cas, je byvorne.
veronika353
Dobrý nápad s tím baklažánem.Manžel se s ním taky moc nekamarádí,vyzkouším lečo podle tvého receptu.
lubjak
Dakujem za pekne odozvy,moja dcera nemala rada varenu cibulu,papriku, s baklazanom sa to stalo jej oblubenym jedlom.Bez vajicka a klobasky je to vynikajuce veganske jedlo, len vtedy ho prichutim bylinkami a koreninami.
ekonom1
lečo robím z papriky,rajčín,ostatné pridávam až ked si ho pripravujem,ja by som sa tam bál dať klobásu,hovorím o leče,ktoré
pripravujem na zimu.
marienka44
@Lubjak ,ja tiez mam rada leco. Zapenim na masti cibulku a klbasku pokrajanu /nemusi byt/, potom ako prve davam rajciny zrele /tak vraj robia leco v Madarsku/, lebo tie potrebuju dlhsi cas na rozvarenie ako paprika. Az neskorsie pridam pokrajanu papriku, sol, aby bola chrumkavaa a nie rozvarena na blato. :-) Nakoniec na zahustenie /spravna vyziva/ davam namocenu sojovu drt /za 1 PL/ a rozsprudlovane vajicko.
elenam
Chutné ... Ďalšia obmena ratatouille? Ešte pridať cuketu, namiesto klobásy možno syr ...
anabela48
Keď robím lečo na zimu nedávam ani masť ani olej, vydrží veľmi dlho. Keď je tam masť. alebo olej chytí to takú pachuť. Mam to vyskúšané.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia