Foto: eraserhead
Jedna z variácií. Chuťovo dobré jedlo sa dá robiť len z dobrých surovín. Pecorino Romano je možné zameniť za Parmigiano Reggiano prípadne Grana Padano
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Budeme potrebovať
-
2
Oddelíme žĺtka od bielkov, bielka si odložíme do druhej nádoby.
-
3
Za stáleho miešania pridáme nastrúhaný syr.
-
4
Ďalej miešame a pridáme mlieko, múku, korenie a soľ. Zo soľou opatrne, prípadne vôbec. Pecorino Romano je dostatočne chuťovo výrazný.
-
5
Dostatočne a zľahka premiešame.
-
6
Umyjeme, osušíme a nasekáme petržlenovú vňať.
-
7
Z bielkov a štipky soli vymiešame tuhý sneh.
-
8
Do snehu pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
-
9
Veľmi jemne premiešame.
-
10
Obidve zmesy za stáleho a jemného miešania spojíme.
-
11
Na panvici rozpustíme maslo a pridáme zmes. Opekáme prikryté a na miernom ohni pár minút z obidvoch strán. Na otočenie použijeme prikrývku. Tí odvážnejší a šikovnejší môžu Frittatu prehodiť priamo na panvici.
-
12
Podávame teplé.
Pecorino Romano som použil pre jeho výraznú chuť.
Zo slovenských prichádza do úvahy snáď len Vršatec