Krtkov koláč

ingova - fotkaingova, 23. februára 2014
Krtkov koláč
Foto: ingova

pochádza z Internetu a je velmi dobrý , deti ho milujú, robím ho hlavne vnúčatám

12
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
120 g
1 ČL
1 PL
1 ks
3 PL
3 PL
125 ml
Plnka:
4 ks
250 ml
100 ml
200 g
75 g




Postup

  1. 1

    Cesto pripravíme vymiešaním všetkých surovín na korpus. Nalejeme ho do menšej obdlžnikovej formy a dáme piecť.

  2. 2

    Plnku pripravíme vymiešaním kyslej smotany, tvarohu a cukru. Vyšľaháme šľahačku so stužovačom, pridáme vymiešanú tvarohovú zmes.

  3. 3

    Korpus vydlabeme 1 cm od okraja tak, aby nám vzniklo v korpuse miesto pre banány a plnku. Takto pripravený korpus natrieme lekvárom, poukladáme banány a nakoniec navrstvíme plnku.Omrvinky ktoré nám ostali z korpusu (pri dlabaní), použijeme na posypanie koláčika. Necháme odležať v chladničke min. 8 hodín.

    Krtkov koláč - obrázok 3

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia