Foto: mariamka
Chcela som pôvodne klasické barbeque krídelká pečené v rúre s mexickým korením. Miesto korenia prišiel ale polotovar "Mexická omáčka", tak boli dusené. Ale o Zobraziť celý popisChcela som pôvodne klasické barbeque krídelká pečené v rúre s mexickým korením. Miesto korenia prišiel ale polotovar "Mexická omáčka", tak boli dusené. Ale o nič menej chutné.
Suroviny
15 ks (cca 5 ks na osobu) |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
350 g (polotovar alebo náhradné koreniny podľa zloženia) |
|
150 g (podľa chuti) |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na bravčovej masti a oleji popražíme dve cibule. Nechajte tomu čas a miešajte. Opražená cibuľa dá jedlu výbornú chuť.
-
2
Krídla medzitým roztrojíme. Mojich 45 kúskov som pridala na cibuľový základ a sprudka za stáleho miešania opekala cca 5 minút.
-
3
Zalejeme omáčkou a paradajkovým pyré. Pridala som lyžičku soli. Zakryjeme a necháme dusiť.
-
4
Vôbec som nevedela, čo tá omáčka obsahuje a ako chutí. Odfotíme, zväčšíme a prečítame :) Nie je to až taká katastrofa. Dá sa nahradiť bežnými surovinami a koreninami.
-
5
Dusíme zakryté do zmäknutia, premiešavame a podľa potreby podlievame vodou. Keď je mäso mäkké, odkryjeme a necháme odpariť do omáčkovej konzistencie. Dochutíme chilli pastou, saturejkou a petržlenovou vňaťou. Vhodná príloha ryža, chlebík.
Diskusia k receptu