Krehké cesto - základ na quiche, ovocné koláče

francuzska1 - fotkafrancuzska1, 4. februára 2013

Každý kto trošku pozná francúzsku kuchyňu vie, že na pravý quiche /kiš/ potrebuje práve krehké cesto alebo ako hovoria Francúzi "pâte brisée". Viem, že Zobraziť celý popisKaždý kto trošku pozná francúzsku kuchyňu vie, že na pravý quiche /kiš/ potrebuje práve krehké cesto alebo ako hovoria Francúzi "pâte brisée". Viem, že človek si to niekedy zľahčí a použije lístkové cesto z obchodu aj ja som to tak niekedy riešila... Ale teraz v poslednú dobu som si zvykla spraviť tento základ a zisťujem, že je to naozaj chutnejšie. A nie je to až tak prácne;-)

Suroviny

250 g
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Zmiešajte zmäknuté maslo s múkou, urobte jamku a do nej rozbite vajíčko. Pridajte štipku soli všetko dobre spracujte, aby nebolo cesto príliš suche pridajte trošku vody. Spravne cesto ma byť homogéne a hladké. Urobte z cesta guľu, vložte ju do mikrotenového sáčku a dajte odpočívat do chladničky aspoň na 30 minút.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia