Králičie rezníky na slaninke

monika2mamina - bez fotkymonika2mamina, 20. februára 2015

Vynikajúci recept na králika :-)

8
porcií
180 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kus
podľa chuti
asi 1/2 hrnčeka
asi 200 g
1 kus
3 - 4 strúčiky
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
2 kusy
1,5 hrnčeka
pdľa chuti




Postup

  1. 1

    Králika si umyjeme a vykostíme. Masko nakrájame na približne rovnaké kúsky, dáme ich do misky, podľa chuti pokoreníme a posolíme, polejene olejom, dobre premiešame a dáme do chladničky odpočinúť aspon na 2 hodiny.

  2. 2

    Predtým ako začneme robiť rezníky nacháme ich v miestnosti zohriať na izbovú teplotu. Váčšiu panvicu s nepriľnavým povrchom si dáme rozohriať. Rezníky povyberáme z oleja, obalíme ich v hladkej múke zmiešanej s celozrnnou múkou a potom vo vajciach rozšľahaných s 1/2 hrnčekom vody a sprudka opražíme zo všetkých strán.

  3. 3

    Slaninu, cibuľu a cesnak nakrájame a dáme rozpražiť do hlbšej panvice, kým slanina nepustí masť a cibuľa s cesnakom nechytia farbu. Pridáme rezníky, podlejeme vodou, podľa chuti osolíme a dusíme do mäkka.

Diskusia k receptu

marienka44
@Monika2mamina , zaujímavá príprava na dvakrát. Najprv vysmažiť ako rezne a potom udusit v slanine s vodou.
My máme radi králika, ale nevykosťujem ho. Minule som králičie nohy spravila na zelenine a príloha bola ryža, lebo pečený králik býva suchý.
radox1
uz som sa tu docital vseljakych absurdnostni,ale dusit na vode vyprazene kusy masa,to som este nevidel.velmi by som chcel vidiet fotku,ako to tam vsetko poopadavalo do tej vody.

evanaaa
Ono, ak ste si mohli všimnúť, je to spôsob typický pre @monika2mamina , ale prečo to tak robí, len si môžme domyslieť, lebo ona nikomu neodpovedá......asi sa zapovedala :) stačilo by bez toho obaľovania a bolo by to takisto dobré.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia