Vynikajúci recept na králika :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kus |
|
podľa chuti |
|
asi 1/2 hrnčeka |
|
asi 200 g |
|
1 kus |
|
3 - 4 strúčiky |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 kusy |
|
1,5 hrnčeka |
|
pdľa chuti |
|
Postup
-
1
Králika si umyjeme a vykostíme. Masko nakrájame na približne rovnaké kúsky, dáme ich do misky, podľa chuti pokoreníme a posolíme, polejene olejom, dobre premiešame a dáme do chladničky odpočinúť aspon na 2 hodiny.
- 2
Predtým ako začneme robiť rezníky nacháme ich v miestnosti zohriať na izbovú teplotu. Váčšiu panvicu s nepriľnavým povrchom si dáme rozohriať. Rezníky povyberáme z oleja, obalíme ich v hladkej múke zmiešanej s celozrnnou múkou a potom vo vajciach rozšľahaných s 1/2 hrnčekom vody a sprudka opražíme zo všetkých strán.
- 3
Slaninu, cibuľu a cesnak nakrájame a dáme rozpražiť do hlbšej panvice, kým slanina nepustí masť a cibuľa s cesnakom nechytia farbu. Pridáme rezníky, podlejeme vodou, podľa chuti osolíme a dusíme do mäkka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
My máme radi králika, ale nevykosťujem ho. Minule som králičie nohy spravila na zelenine a príloha bola ryža, lebo pečený králik býva suchý.