Kompozícia z údeného, jabĺk a vínovej drene

Vlado Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo, 5. mája 2013
Kompozícia z údeného, jabĺk a vínovej drene
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
10 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
250 ml
100 g
500 g
200 g
1 ks asi 100g
1 PL
1 PL
Vínovo-medová dreň:
200 g
750 ml
400 ml




Postup

  1. 1

    Údeninu a jablká nakrájame na malé kúsky, naukladáme do pohárov, do ktorých sme pripravili dresing z oleja, strúhaného chrenu a jablka. Pripravené poháre môžeme posypať ľanovými semienkami. Kúsky údeniny a jablka namáčame v spodnom dressingu v pohári a vyjedáme vidličkou alebo napichovadlom.

  2. 2

    Vínovo–medová dreň: vodu a med privedieme do varu, necháme vychladnúť a následne pridáme víno. Nalejeme do plastovej nádoby a necháme zmraziť. Po zmrazení polievkovou lyžicou dreň naškrabeme a servírujeme v sklenených pohároch.

Diskusia k receptu

ampara
Tá fotka patrí určite k tomuto receptu? A kde je smotana?