Kompozícia z údeného, jabĺk a vínovej drene
Vlado Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo, 5. mája 2013
executive chef spoločnosti Sodexo, 5. mája 2013
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
4 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
250 ml |
|
100 g |
|
500 g |
|
200 g |
|
1 ks asi 100g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Vínovo-medová dreň: | |
200 g |
|
750 ml |
|
400 ml |
|
Postup
-
1
Údeninu a jablká nakrájame na malé kúsky, naukladáme do pohárov, do ktorých sme pripravili dresing z oleja, strúhaného chrenu a jablka. Pripravené poháre môžeme posypať ľanovými semienkami. Kúsky údeniny a jablka namáčame v spodnom dressingu v pohári a vyjedáme vidličkou alebo napichovadlom.
- 2
Vínovo–medová dreň: vodu a med privedieme do varu, necháme vychladnúť a následne pridáme víno. Nalejeme do plastovej nádoby a necháme zmraziť. Po zmrazení polievkovou lyžicou dreň naškrabeme a servírujeme v sklenených pohároch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu