Koložvárska kapusta pečená

panjan - fotkapanjan, 19. januára 2011
Koložvárska kapusta pečená
Foto: panjan

Je na veľký pekáč , lebo to príde celá moja família .

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

cca 2 kg
cca 1,5 kg  mleté
4 ks väčšie
1/2 kg uvarená
3 ks celé
2 hlavičky
  vlažné




Postup

  1. 1

    Je to na veľký pekáč : vyžmýkam trošku kyslú kapustu asi tak cca 2 kg vymastím pekáč dám na spodok narezanú cibuľu na veľké kúsky na to asi polovičku kapusty , na to dám vrstvu uvarenej ochutenej ryže --- na to dám podusené na cibuľke mleté bravčové mäso do ktorého dávam vegetu, veľa cesnaku, čierne ml. korenie , mleté kmín, červenú papriku ml. , a ja dávam ale nemusíte / suš. huby namočené na hodinku predom v mlieku a vode pomer 1 : 1 , ked to je udusené tak to dám na tú ryžu, ----- a na vrch dám zvyšnú kapustu posypem gril korením a zalejem pol. litrom smotany to je jedno akej - ako kto chce a v ktorej sme rozhabaľkovali tri celé vajcia . a necháme upiecť tak ako je to na obrázku.

Diskusia k receptu

enerrgizer
tak toto som nerobil už dlho, cez víkend bude...vďaka za pripomenutie, vyzerá perfektne...
mojack
vegetu, veľa cesnaku, čierne ml. korenie , mleté kmín, červenú papriku ml., huby,smotana a mlieko tak to je veľa na môj žlčnik , ktorý nemám.
lubjak
to je klasika,krasny recept,manzel sa uz tesi
olinka12
kološvárska bude u nás zajtra na obed milujem kapustu a manžel sa prispôsobý :-) :-)
evanaaa
Aj ja robím podobne a pridám aj klobásu, ale koložvárska kapusta je každá zapekaná v rúre, aká je iná, ak je, tak to už nie je originál. Mäso tiež podusím podobne ( okrem cesnaku ač. ml. korenia ), niekedy, kým s amäso podusí, dám na rajnicu aj kapustu podusiť, mierne ochutenú, aby sa to v rúre rovnomerne zapieklo.
tinca
@panjan neviem o tom, že by do koložvárskej išli huby, kapustu podusím ako @evanaaa aj ja sa pridávam inú koložvársku ako zapečenú nepoznám ?
kuchticka
Ja si myslim, ze on ju tiez zapiekol, ved tak na obrazku vyzera - zapecena pekne do cervena - chrumkava.
panjan
Ďakujem kuchticka pochopila Ste to aj z obrázku. Pre tincu a evanaaa : Tam okolo Koložvára ju starousadlíci robia tiež tak , že kapustu podusia /alebo opečú, kto ako chce/ a /udusené huby na cibuľke niektorí dávajú kvôli chuti, ale nie všetci - tak ako klobásu/ potom ingrediencie navrstvia, ako som to urobil ja , nechajú skoro vychladnúť /sú nedočkaví/ a papajú to nie zapečené . Ja to dávam zapiecť tak do chrumkava.
luckaprima
Ja veru tiež poznám aj nezapečenú, keď si ju dáte v reštike, väčšinou dostanete niečo v kapustnom liste zaliate riedkou paradajkovu omáško-šťavou.. brr.. toto je pravá mňamková akú si pamätám zo školskej jedálne a zajtra ju verupripravím... mňam !! recept vyzerá byť prudko jedlý :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia