Foto: 2010
Aspon pre mna internet je fantasticky prostriedok lebo clovek sa dopatra k takym kuchyniam ktore nie su "vychytene" ako Talianska ci Thajska Zobraziť celý popisAspon pre mna internet je fantasticky prostriedok lebo clovek sa dopatra k takym kuchyniam ktore nie su "vychytene" ako Talianska ci Thajska ale su neuveritelne zaujmave.Aj v tomto pripade by ma nikdy nenapadlo zmiesat , petrzlenovu vnat s koprom a koriandrom a mladou cibulkou... bezna vec v Perzskej kuchyni. Takze taka pekna zelena , zdrava omeleta plna byliniek.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
8 |
|
2 na drobno nakrajana |
|
1/2 hrnceka nasekana |
|
1/2 hrnceka na drobno nasekany |
|
1/3 hrnceka na drobno sekany |
|
1/2 lyzicky |
|
|
|
2 lyzice na dusenie |
|
|
Postup
-
1
Ruru predohrejeme na 200 C. Vlozime do nej zohriat pekac alebo misku ktoru vytrieme olejom Na panvicu dame maslo rozpalime a vmiesame a oprazime jarnu cibulku a pridame vsetky bylinky a oprazime 2- 3 minuty.
- 2
V miske vymiesame vajicka so solou , korenim a trochou kurkumi a vmiesame predprazene bylinky.
- 3
Z rury vyberieme rozohriatu misku ( lahko nam to pojde vyklopit ) prelejeme vymiesanu zmes a dame piect na cca 25 minut do zlatista.( Pardon do zelena ). Preklopime nakrajame na mesiaciky servirujeme same , alebo s jogurtom ale aj s ryzou .
- 4
Tu prikladam fotku este jednej verzie co som robil s baklazanom "Kookoo-e Baademjan" v ramci serie Kookoo receptov , inak to meno Kookoo ... je to iste ako u nas kikiriki ..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V tomto recepte s bylinkami sa da este pridat aj prasok do peciva a muka aby bola "nadychana". V dvoch ostatnych co som robil som dal.
S baklazanom -" Kookoo-e Baademjan"
A karfiolom co som pridal - "Kookoo-e Gol-e Kalam"
varecha.pravda.sk/recepty/iransky-peceny-karfiol-/17013-r...
Ta s tym baklazanom je podla mna asi najlepsia .
Ako si robil tú verziu s baklažánom? Dal si tam to isté, čo aj do tejto a pridal baklažán?