Kookoo Sabzi - Perzská bylinková omeleta

2010 - bez fotky2010, 30. mája 2011
Kookoo Sabzi - Perzská bylinková omeleta
Foto: 2010

Aspon pre mna internet je fantasticky prostriedok lebo clovek sa dopatra k takym kuchyniam ktore nie su "vychytene" ako Talianska ci Thajska Zobraziť celý popisAspon pre mna internet je fantasticky prostriedok lebo clovek sa dopatra k takym kuchyniam ktore nie su "vychytene" ako Talianska ci Thajska ale su neuveritelne zaujmave.Aj v tomto pripade by ma nikdy nenapadlo zmiesat , petrzlenovu vnat s koprom a koriandrom a mladou cibulkou... bezna vec v Perzskej kuchyni. Takze taka pekna zelena , zdrava omeleta plna byliniek.

10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

8
2  na drobno nakrajana
1/2 hrnceka  nasekana
1/2 hrnceka na drobno nasekany
1/3 hrnceka na drobno sekany
1/2 lyzicky
2 lyzice  na dusenie




Postup

  1. 1

    Ruru predohrejeme na 200 C. Vlozime do nej zohriat pekac alebo misku ktoru vytrieme olejom Na panvicu dame maslo rozpalime a vmiesame a oprazime jarnu cibulku a pridame vsetky bylinky a oprazime 2- 3 minuty.

  2. 2

    V miske vymiesame vajicka so solou , korenim a trochou kurkumi a vmiesame predprazene bylinky.

  3. 3

    Z rury vyberieme rozohriatu misku ( lahko nam to pojde vyklopit ) prelejeme vymiesanu zmes a dame piect na cca 25 minut do zlatista.( Pardon do zelena ). Preklopime nakrajame na mesiaciky servirujeme same , alebo s jogurtom ale aj s ryzou .

    Kookoo Sabzi - Perzská bylinková omeleta - obrázok 3
  4. 4

    Tu prikladam fotku este jednej verzie co som robil s baklazanom "Kookoo-e Baademjan" v ramci serie Kookoo receptov , inak to meno Kookoo ... je to iste ako u nas kikiriki ..

    Kookoo Sabzi - Perzská bylinková omeleta - obrázok 4

Diskusia k receptu

jatanika
petržlen, kôpor a cibuľku miešam celkom bežne :-)) .... koriander je novinka aj pre mňa ... ako aj omeleta s ryžou...
2010
V ramci globalizacie som vyskusal tri najznamejsie Perzske vajickove vytvory:
V tomto recepte s bylinkami sa da este pridat aj prasok do peciva a muka aby bola "nadychana". V dvoch ostatnych co som robil som dal.
S baklazanom -" Kookoo-e Baademjan"
A karfiolom co som pridal - "Kookoo-e Gol-e Kalam"
 varecha.pravda.sk/recepty/iransky-peceny-karfiol-/17013-r...

Ta s tym baklazanom je podla mna asi najlepsia .
michsamant
namka....koriandrova vnat mi zo zaciatku vobec nechutila a teraz ju davam skoro vsade
lucylee
Krása, krása, krása, bylinky milujem a omeleta je výborný nápad.
Ako si robil tú verziu s baklažánom? Dal si tam to isté, čo aj do tejto a pridal baklažán?
lyali
Tie jadierka okolo jedla sú z granátového jablka? Táto verzia omelety sa mi veľmi páči. A o Tvojom servírovaní ani nehovoriac. KK :-)
siesta
:-) iste velmi chutne. Mne osobne chutia jedla z oblasti Perzie a aj arabske, i ked len cisto zeleninove jedla. zeleninove salaty maju super, taky tabouleh, hmmm, ale stale hladam salat, v ktorom je kvantum petrzlenovej vnate, na kusocky nakrajana salotka a na miniaturne kusocky nakrajana paradajka. Bolo to velmi stavnate a nesmierne dobre, len si neviem spomenut, ako sa to volalo...neporadi niekto, prosim? A ked uz sa hore spomenulo kikiriki, len tak pre zaujimavost, v Chorvatsku takto volaju arasidy (podzemnicu olejnu)
danculka
super všetko dostupné,pekne naaranžované,super...:))))))))



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia