Kokosový zákusok
Kokosový zákusok

Kokosové ježe fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 12. decembra 2021
Kokosové ježe (fotorecept)
Foto: olinecka

Koláčik pre milovníkov čokolády a kokosu, ktorý nechýba na vianočnom stole. Nenáročne pečenie, ktorého sa nemusia báť ani začiatočníci.

30 ks
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
150 g
100 ml
125 ml vlažné
1 bal.
1 bal.
250 g
Poleva:
100 g (mliečna, horká)
100 g
250 ml
2 PL
Na obaľovanie:
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Celé vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do penista. Striedavo pridáme olej a vlažné mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva po častiach zašľaháme do cesta. Plech 20x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na čokoládovú polevu a kokos na obaľovanie.

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z plechu opatrne vyberieme vychladnutý korpus aj s papierom a pokrájame na kocky. Čokoládová poleva: Všetky suroviny - cukor, kakao, mlieko a na menšie kúsky polámanú čokoládu - dáme do hrnca a na sporáku necháme zovrieť. Premiešame, aby bola čokoláda rozpustená.

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kocky namáčame do čokoládovej polevy a obalíme zo všetkých strán v nastrúhanom kokose. Odložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Vděčný receptík, hlavně pro méně zdatné a přesné pekárky. Tam se počítám. I tak by byla každá kostka - nekostka jiná. Krásnou neděli a díky za sdílení!
evanaaa
Kedysi som nemala ani poňatia o týchto koláčoch, až raz.....potom som si ich občas kupovala v jednom obchodíku s pečivom, koláčmi a zákuskami, a zachutili mi, ale robiť som ich neskúšala. Vidím, ak sa nemýlim, že si ich @olinecka robila v klasickom veľkom plechu, nám by potom stačila aj polovičná porcia. Len v dia prevedení, ale asi by to už také nebolo.....
sobon
Mnam, my sme ich robili z medoveho cesta, a dlhsie trvalo kym zvlacneli, tieto su nadychanejsie…
olinecka
@cesminaz (13.12.2021 07:34)

Ďakujem všetkým za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.
garanco
@evana aa (12.12.2021 16:30)

@evana , z celého plechu ich je naozaj veľa, hodne sa s nimi nababreš, ale keď máš viac záujemcov o dobrotky, s chuťou a radosťou ich budú vyťahovať aj po vianociach (určite sa nepokazila , hovorím z vlastnej skúsenosti...) !
Osvedčená vianočná klasika :-))
evanaaa
@garanco , sme len dvaja a celý plech by aj tak bol pre nás veľa len na ochutnanie, keďže sme obaja diabetici a vianočné návštevy nebudú.
helena64
Kokosové ježe sú výborné rezy, pečiem ich na každé Vianoce, mám recept so 6 vajíčkami a orechovokaramelovým cestom, potom z 1 vajíčka a teraz tu vidím z 3 vajíčiek. Asi urobím z 3 vajíčiek, ďakujem k nahliadnutiu a želám pekné sviatky, hlavne prežité v zdraví.
marienka44
Pozorujem, ze co recept Kokosové ježe, tak iný postup a suroviny. Ako si vybrat ten pravý?
Ja mám od švagrinej celkom iný recept, korpus je zo 6 vajec s karamelom a medom a nmáčanie do Hery s cukrom a kakaom. Tento sa mi pozdáva najviac, nakoľko je to na malý plech, menej vajec a zdravsia poleva pred posýpaním. Gratulujem k vysledku a zároveň prajem všetkým veľa zdravia a chute do varenia a pečenia v novom roku.
lubka92
Ďakujem za tento vynikajúci recept nepečiem nikdy ...ale toto som podla vášho receptu dokonale ... sú fantastické
elka
vyborny piekla som ho vela krat




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia