Tento recept mi prišiel mailom a celkom ma zaujal, tak som si povedala, že ho vyskúšam. Postup som nefotila, pretože som ho robila popri príprave Zobraziť celý popisTento recept mi prišiel mailom a celkom ma zaujal, tak som si povedala, že ho vyskúšam. Postup som nefotila, pretože som ho robila popri príprave obeda, a mala som toho na linke celkom dosť...:)
príprava
na 200 °C
Suroviny
4 |
|
10 dkg |
|
3 PL |
|
4 dkg |
|
1/2 sáčku |
|
4 dkg |
|
krém: | |
2-4 PL |
|
2,5 dcl |
|
8 plátkov |
|
|
|
4 dcl |
|
2 sáčky |
|
poleva: | |
5 dkg |
|
1 |
|
Postup
-
1
Celý recept som si upravila na polovičnú dávku. Žĺtka vymiešame s cukrom do penista. Pridáme vodu, maslo, premiešame. Pridáme múku, kakao, prášok do pečiva na perníky, a vyšľahaný sneh z bielkov, ktorý jemne vmiešame do cesta. Dáme piecť na vymastený a múkou vysypaný plech do vyhriatej rúry na 180 st. C, na cca 20 min.
- 2
Na krém si dáme zohriať mlieko. Plátky želatíny namočíme do trochy vody. Do mlieka pridáme cukor, aj vanilkový, a miešame, kým sa cukor rozpustí a mlieko nie je teplejšie, ale nevrie. Rozmočené plátky želatíny dáme do mlieka a necháme rozpustiť. Premiešame. Medzitým vyšľaháme šľahačku aj so stužovačom, a do nej potom postupne za stáleho miešania vlejeme mlieko.
- 3
Vychladnuté cesto prekrojíme pozdĺžne na dve časti, spodnú natrieme krémom, navrch položíme druhú časť cesta a necháme v chladničke odpočívať aspoň 2 hodiny. Navrch nanesieme oplevu, ktorú sme si pripravili rozpustením masla a čokolády nad parou, alebo v mikrovlnke. Necháme stuhnúť. Krájame na rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu