Kinder mliečny rez

sjuz - fotkasjuz, 15. mája 2011

Tento recept mi prišiel mailom a celkom ma zaujal, tak som si povedala, že ho vyskúšam. Postup som nefotila, pretože som ho robila popri príprave Zobraziť celý popisTento recept mi prišiel mailom a celkom ma zaujal, tak som si povedala, že ho vyskúšam. Postup som nefotila, pretože som ho robila popri príprave obeda, a mala som toho na linke celkom dosť...:)

30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

4
10 dkg
3 PL
4 dkg
1/2 sáčku
4 dkg
krém:
2-4 PL
2,5 dcl
8 plátkov
4 dcl
2 sáčky
poleva:
5 dkg
1




Postup

  1. 1

    Celý recept som si upravila na polovičnú dávku. Žĺtka vymiešame s cukrom do penista. Pridáme vodu, maslo, premiešame. Pridáme múku, kakao, prášok do pečiva na perníky, a vyšľahaný sneh z bielkov, ktorý jemne vmiešame do cesta. Dáme piecť na vymastený a múkou vysypaný plech do vyhriatej rúry na 180 st. C, na cca 20 min.

  2. 2

    Na krém si dáme zohriať mlieko. Plátky želatíny namočíme do trochy vody. Do mlieka pridáme cukor, aj vanilkový, a miešame, kým sa cukor rozpustí a mlieko nie je teplejšie, ale nevrie. Rozmočené plátky želatíny dáme do mlieka a necháme rozpustiť. Premiešame. Medzitým vyšľaháme šľahačku aj so stužovačom, a do nej potom postupne za stáleho miešania vlejeme mlieko.

  3. 3

    Vychladnuté cesto prekrojíme pozdĺžne na dve časti, spodnú natrieme krémom, navrch položíme druhú časť cesta a necháme v chladničke odpočívať aspoň 2 hodiny. Navrch nanesieme oplevu, ktorú sme si pripravili rozpustením masla a čokolády nad parou, alebo v mikrovlnke. Necháme stuhnúť. Krájame na rezy.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia