Kebab 1

kebab - bez fotkykebab, 19. apríla 2011
Kebab 1
Foto: kebab

ZAVOLAJTE PROSIM NASEJ OBCHODNICKE A DOHODNITE SI OBCHODNE PODMIENKY, SNAD STE TAKUTO REKLAMU NECHCELI UVEREJNIT ZADARMO. REDAKCIA P.S. KONTAKTY SU NA Zobraziť celý popisZAVOLAJTE PROSIM NASEJ OBCHODNICKE A DOHODNITE SI OBCHODNE PODMIENKY, SNAD STE TAKUTO REKLAMU NECHCELI UVEREJNIT ZADARMO. REDAKCIA P.S. KONTAKTY SU NA NASEJ STRANKE. Pod týmto orientálnym názvom sa skrýva mäsový pokrm ku ktorému sa viaže aj osobitý spôsob stolovania väčšinou podľa zvykov národností a krajiny, v ktorej je pripravovaný. Kebab je tiež známy pod názvom kabab, kebap, kabob alebo kubéb. Skrýva označenie pre niekoľko podobne pripravovaných grilovaných, opekaných alebo dusených jedál zo Stredného východu, strednej a južnej Ázie. Jeho základom je vždy mäso - jahňacie, teľacie, hovädzie, kuracie, bravčové alebo zverina, a to porcované alebo mleté.

4
porcie
65 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
150 g
150 g
1 ks
0,5 dl
2 lyžice
250 g




Postup

  1. 1

    Z opracovaného baranieho a teľacieho stehna sa nakrájajú medailóniky. Kuracie mäso bez kože sa nakrája na kúsky a všetko spolu sa osolí a okorení. Jednotlivé druhy mäsa sa striedavo napichujú na kovovú alebo drevenú ihlicu, pokvapkajú olejom a nechajú odležať. Odležané mäso sa opečie na rošte (alebo na rozohriatom oleji) zo všetkých strán a vyberie z tuku. Počas pečenia sa potiera podľa potreby olejom.

  2. 2

    Na tuku po opekaní sa opečú umyté, očistené rajčiaky a nakoniec sa osolia. Do výpeku z mäsa a rajčiakov sa pridá maslo, podusí, podľa potreby doleje vodou, dochutí soľou a krátko povarí. Kebab sa podáva na ihlici, obložený upečenými rajčiakmi a poliaty prírodnou šťavou.

  3. 3

    Vhodné prílohy: rozlične upravená ryža, zemiaky. Ďalšie info na www.kebab-velkosklad.sk

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia