Kávovo - pomarančové tiramisu

hruso2 - bez fotkyhruso2, 5. mája 2013

Suroviny





Postup

  1. 1

    80 g dlhých piškót 4 PL pomarančového likéru 150 g kávovej čokolády 1 pomaranč 2 -3 čerstvé vajcia 2 PL práškového cukru 1 PL rozpustnej kávy ¼ ČL ďumbiera 2 PL roztopeného masla 200 g šľahačky 1 PL hnedého cukru 8 PL vody Postup: Pomaranč umyjeme, vytlačíme šťavu a kôru nastrúhame. Na tanier uložíme piškóty. Pokvapkáme likérom a šťavou. Čokoládu spolu so 6 PL vody necháme pre nízkej teplote rozpustiť. Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov a 1 PL práškového cukru vyšľaháme sneh. Žĺtky, zvyšný cukor, kávu, ďumbier a 2 PL horúcej vody vyšľaháme na krém. Vmiešame rozpustenú čokoládu a maslo. Nakoniec zľahka primiešame sneh. Krém natrieme na piškóty a necháme postáť v chladničke, podávame so šľahačkou posypané hnedým cukrom

  2. 2

    http://www.stv.sk/relacieaz/jednotka/tajomstvo-mojej-kuchyne/recepty-z-relacie-odvysielanej-28-04-2013/

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia