Kapustový šalát s červenou cibuľou, kapiou v oleji a balzamicovým octom fotorecept

pusta - fotkapusta, 28. marca 2011
Kapustový šalát s červenou cibuľou, kapiou v oleji a balzamicovým octom (fotorecept)
Foto: pusta

Mala som doma bielu hlávkovú kapustu a k dobrému nedeľnému obedu som vykúzlila tento kapustový šalát, ktorý bol iný, než tie, ktoré sme Zobraziť celý popisMala som doma bielu hlávkovú kapustu a k dobrému nedeľnému obedu som vykúzlila tento kapustový šalát, ktorý bol iný, než tie, ktoré sme doteraz robievali. Použila som červenú cibuľu, červenú kapiu v oleji a basamicový ocot, čo mu pridalo nielen na chuti, ale aj na sviatočnosti.

4
porcie
30 minút
príprava
1 h chladenie minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 ks stredne veľká
100 g červená
2-3 PL
6-8 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z bielej hlávkovej kapusty vykrojíme koštiaľ, rozdelíme na menšie časti, ktoré pokrájame na jemné prúžky a dáme do misy.

    Kapustový šalát s červenou cibuľou, kapiou v oleji a balzamicovým octom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájame očistenú červenú cibuľu na mesiačiky a pripravíme si červenú kápiu v oleji, pokrájanú na prúžky.

    Kapustový šalát s červenou cibuľou, kapiou v oleji a balzamicovým octom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme k pokrájanej kapuste, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.

    Kapustový šalát s červenou cibuľou, kapiou v oleji a balzamicovým octom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme olej, balsamicový ocot, dochutíme cukrom a premiešame vidličkami. Ochutnáme a ak treba, ešte chuťovo doladíme.

    Kapustový šalát s červenou cibuľou, kapiou v oleji a balzamicovým octom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred podávaním odložíme vychladiť do chladničky asi na 1 hodinu a servírujeme k hlavnému chodu.

    Kapustový šalát s červenou cibuľou, kapiou v oleji a balzamicovým octom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dublinka
Vďaka za dobrý nápad - ukladám si. Balsamikový ocot pridávam k mnohým dipom, mnohé šaláty sú s ním mňam-mňam ...
jarunka
Taketo salaty robim tiez hlavne v zime. S balzam. octom som este neskusala.
pusta
dublinka, skúsila som balsamicový ocot v kapustovom šaláte poprvýkrát a výsledok bol prekvapivo chutný. dakujem.