Kapor na orechoch

19631207 - bez fotky19631207, 19. augusta 2010

Tento recept vymyslela moja mama,ktorá bola kuchár špecialista a odvtedy kapra máme na vianoce každý rok.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
1/2 ks
10 dkg
medzi prsty




Postup

  1. 1

    Očisteného kapra rozdelíme na dve polovice, posolíme, dáme na plech podľa toho pre koľko osôb, poukladáme polovicu masla, ktoré je na kúsky nakrájané a necháme asi 15 minút predpiecť v rúre. Potom ho vyberieme polejeme ho celého pochúťkovou smotanou, posypeme po celom vrchu mletými orechami , naukladáme na krúžky nakrájaný citrón a necháme dopiecť dokial orechy nechytia trochu bledohnedý nádych, pozor aby orechy nezhoreli t.j. zrhuba 15 min /180/. Podávamie so zemiakovým šalátom alebo s chlebom, veľmi chutné.

Diskusia k receptu

frezia68
Tiež zaujímavý recept,zaujali ma orechy a iste vyskúšam.Vítaj na Vareche :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia