kamiline medovníky

hruso2 - bez fotkyhruso2, 26. novembra 2012

Suroviny





Postup

  1. 1

    POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: ** 500 g hladkej múky ** 200 g medu ** 160 g práškového cukru ** 90 g masla ** 2 vajcia ** 1 ČL sódy bikarbóny ** 4 ks klinčekov ** 3 ks badiánu ** muškátový orech ** 1 ČL mletej škorice Plnka: ** 150 g mletých orechov ** 100g práškového cukru ** 2 vajcia ** 1ČL maizeny ** citrónová a pomarančová kôra ** celé vlašské orechy na vrch medovníkov ** žĺtok na potretie ** POSTUP PRÍPRAVY Tieto medovníky piekla pani Magálová v jednej relácii a my sme ich dnes vyskúšali. Tá chuť Vám pripomenie naše babičky sú naozaj veľmi dobré a deti ich pojedia asi skôr ako prídu Vianoce :-)

  2. 2

    ...med zmiešame s cukrom a pomaly nad hrncom s vodou zohrejeme. Zložíme z hrnca a pridáme maslo... ...v recepte je: badián a klinčeky rozdrvíme a pridáme k zmesi spolu so škoricou a postrúhaným muškátovým orieškom. Ja som namiesto čerstvých korenín dala 1ČL zmes korenia na medovníky + 1ČL mletej škorice + 1ČL sódy bikarbóny a všetky sypké suroviny premiešame... ..medzi tým ako nám chladne zohriaty med, si pripravíme plnku: mleté orechy zmiešame s maizenou, cukrom, vajíčkami a nastrúhanou kôrou z pomaranča a citróna. Plnku necháme 12 hodín odpočívať v chladničke... ..po vychladnutí medu pridáme 2 celé vajcia.. ..do múky vlejeme celú zmes a vypracujeme cesto.. ..takéto, a tiež odložíme na 12 hodín do chladničky.. ..odstáte cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme medovníčky. Ja som použila na spodok formičku s priemerom 5 cm a neodporúčam väčšiu, lebo medovníky narastú a takéto sú naozaj tak akurát. Na vrch môžete použit hviezdičku, kvetinku - co dům dá ... Takže poukladáme na plech, naplníme plnkou a prikryjeme druhým medovníčkom. Potrieme žĺtkom a ozdobíme orechom. Pečieme v rúre pri 180° C asi 25 - 30 min. ..tááák a tu sú v plnej paráde.. Možno sa Vám zdá príprava zdĺhavá, ale naozaj to nie je žiadna veda a tá chuť ...mňam.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia