Kačacie prsia s balzamikovým octom

mineo - bez fotkymineo, 27. mája 2012
Kačacie prsia s balzamikovým octom
Foto: mineo

Kačacie prsia umyjeme, vysušíme, osolíme a okoreníme s oboch strán. Na panvici zohrejeme olej, pridáme prsia kožou nadol a prutko opražíme do zlatistohneda, otočíme Zobraziť celý popisKačacie prsia umyjeme, vysušíme, osolíme a okoreníme s oboch strán. Na panvici zohrejeme olej, pridáme prsia kožou nadol a prutko opražíme do zlatistohneda, otočíme a opečieme z druhej strany. Pridáme nakrájanú cibuľu, opražíme dozlatista, pridáme cesnak, krátko opečieme. Pridáme šalviu, tymián, rozmarín. Prsia vyberieme, dáme zapiesť do rúry na 20 - 30 minút podľa veľkosti pŕs. Do cibuľového základu pridáme med a balzamikový ocot, dusíme približne 1 minútu, aby sme dosiahli hustú omáčku. Na tan

Suroviny

2 PL
1 kg
2 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia umyjeme, vysušíme, osolíme a okoreníme s oboch strán. Na panvici zohrejeme olej, pridáme prsia kožou nadol a prutko opražíme do zlatistohneda, otočíme a opečieme z druhej strany. Pridáme nakrájanú cibuľu, opražíme dozlatista, pridáme cesnak, krátko opečieme. Pridáme šalviu, tymián, rozmarín. Prsia vyberieme, dáme zapiesť do rúry na 20 - 30 minút podľa veľkosti pŕs. Do cibuľového základu pridáme med a balzamikový ocot, dusíme približne 1 minútu, aby sme dosiahli hustú omáčku. Na tanier dáme kačacie prsia, pridáme omáčku. Podávame so šalátom alebo grilovanou zeleninou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia