Kysnútý makovo škoricový koláč ala Estonský kringel fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 14. októbra 2012

Na nete som našla tento recept a nedalo mi to skúsiť aj keď určite malé chybičky má v tvare.

120-160 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
40 g
2 ks
1 PL
1 Čl
250 ml vlažné
50 g rozpustené
600 g
náplň:
100 g rozpustené
10 PL
5 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kysnuté cesto zo surovín na cesto tradične - urobíme si kvások a vypracujeme dobre kysnuté cesto.

    Kysnútý makovo škoricový koláč ala Estonský kringel (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme ho asi 1 hodinu nakysnúť.

    Kysnútý makovo škoricový koláč ala Estonský kringel (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po nakysnutí si cesto rozdelíme na dve polovice.

    Kysnútý makovo škoricový koláč ala Estonský kringel (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyvaľkáme ho a naplníme ja som síce napísala do postupu len jednu plnku ktorá by mala byť originál na kringel ale urobila som aj makovú nasledovne zohriala som si mlieko a dala na pomletý mak kde som pridala vanilkový a škoricový cukor. Po naplnení cesto zvinieme a v strede prekrojíme.

    Kysnútý makovo škoricový koláč ala Estonský kringel (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a ako vidíte prekrojené cesto spletáme, keď je spletené preložíme na plech a spojíme konce do venca. Ja som asi neľmi vyvaľkala zdá sa mi to trochu veľké ale aspoň som skúsila a na budúce sa polepším. Treba len skúšať. Pripravené škoricové necháme ešte na plechu trochu podkysnúť.

    Kysnútý makovo škoricový koláč ala Estonský kringel (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravené na pečenie.

    Kysnútý makovo škoricový koláč ala Estonský kringel (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme piecť na 180 stupňov asi 20 minút. To si musíte každá ustriehnúť. Upečené škoricové.

    Kysnútý makovo škoricový koláč ala Estonský kringel (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečené makové.

    Kysnútý makovo škoricový koláč ala Estonský kringel (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po upečení pocukrojeme. Prajem dobrú chuť. Možno som mala viac fotiť ale čakám návštevu tak som sa ponáhľala na budúce nafotím viac a doložím obrázky. Je to síce na konci ale slúbila som,že pridám rez a až potom obrázok číslo 5 a pokračovanie.

    Kysnútý makovo škoricový koláč ala Estonský kringel (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

afataga
Oba vyzeraju uzasne, ja tam ziadnu chybicku nevidim :-) len neviem, preco sa vola orechovo skoricovy, nezabudla si na orechy? Patria do toho skoricoveho?
sonulienka
@afataga ďakujem nezabudla ale povodne som chcela robiť aj orechový ale na koniec som sa rozhodla takto a vidíš ako to dopadlo.Už som si opravila chybu.
jerica
@sonulienka , výborné, nielen pre oko , určite aj pre mlsný jazýček:-)
pekný zbytok nedele:-)
sonulienka
Ďakujem Vám je to výborné a možno na budúce urobím aj orechový je to jednoduché aj keď som si myslela,že to nezvládnem.
salinka
Dalsie z tvojich umeleckych diel:-) Vyzera to uzasne.
salinka
Dakujem za potechu, ale to bude este dlho trvat, kym to mne bude tak zapletat ako tebe:-)))
babidka
Ake lakave - urobim , urobim ! Makove mame radsej ine , ale skoricove a orechove budu urcite vyborne . Aku orechovu plnku ? Aj ked si ju nerobila , napis aspon co bolo v tom povodnom recepte co si nasla na webe ...
sonulienka
@babidka povodne je škoricová náplň ale ja chcem ešte urobiť aj orechový a plnku budem robiť asi túto: 300 g.orechov 1 škoricový cukor 1 vanilkový cukor a 2 dcl horúce mlieko.všetko spolu vymiešať nesmie byť riedke. Možeš urobiť aj menej tej plnky ak budeš robiť dve náplne.
lusinkab
wau tak to je nadherne :-) ukladam si k svojim sladkym kysnutym a urcite vyskusam :-) na 1 s veeeelmi vela ******
helca103
@sonulienka , potešila si oko aj dušu. Máš ich prekrásne a určite sa potešia aj chuťové poháriky každého kto ochutná.
sonulienka
@helca103 ďakujem za komentárik potešil ma má to ešte trochu chybičku ale dúfam, že na budúce to bude lepšie.
slavka11
Chcela som sem vlozit recept na Estonsky kringel ale predbehla si ma chichi. To nevadi aspon si ho mozem supnut medzi recepty a nemusim ho obchadzat v kuchyni. Inak povodna verzia so skoricou mala u nas velky uspech chuti rovnako ako kedysi klasicke osie hniezda. Nie ako ten paskvil co predavaju teraz. To je pochutka pochutkova.
slavka11
p.s. este sa opytam nemas nahodou chybu v tom potere ja mam original recept, ktory je totozny s tvojim akurat na poter ide nie 50 g masla ale 100 a teda bolo to akurat neviem si predstavit ked by som dala iba tych 50g. A inak kedze som si robila domaci tvaroh ostala mi srvatka a tak som nedavala mlieko ale srvatku a bolo to vynikajuce.
sonulienka
@slavka11 aj mne veľmi chutilo škoricové ale pre manžela som robila makové prišiel z nemocnice tak som mu vypekala. A ďakujem za upozornenie samozrejme, že 100 g. na potretie veď tak som aj rozpustila ale neviem prečo som napísala 50 g.
medulienka122
Ďalší tvoj koláčik do zbierky , určite si rada, že už máš manžela doma, prajem mu skoré uzdravenie a tebe ešte veľa dobrých receptov, aby sme mali čo vypekať.-)))
sonulienka
Ďakujem Vám a máš pravdu @medulienka122 som rada, že už je doma len žiaľ sa mu veľmi nepolepšilo chrbtica bolí aj naďalej ešte má ísť aj na budúci týždeň na jedno vyšetrenie držte palce aby ho tam zase nenechali ale dali len dobré lieky čo zaberú.Ďakujem.
cica2
ten musel byť výborný, krásne sa ti vydaril :-)
janalad
tak teda musim povedat, ze recept je mnam, piekla so ho uz 3x ale iba z polovicnej davky, az sa neprejedame ))) ale s makom nie iba skoricovy, chutovo sa velmo podoba na trhaciu buchtu
:) neviem ci je na nu tu niekde recept ale ta nema chybu
sonulienka
@janalad ďakujem a som rada, že chutí je naozaj vynikajúci.
Dnes ak sa mi podarí chcem upiecť jeden kysnutý koláčik dám ho sem mrkni ale len poobede alebo večerom.
A tú trhaciu buchtu by si mohla aj s fotopostupom sem dať,bola by som rada.
janalad
@sonulienka verim ze upecies a pekne sem povkladas recept aj s obrazkami pre ostatne zienky. inak neviem ako chuti na druhy den :)))
lebo nezostalo z nej nikdy
gabriele
na tento sladky kringel sa uz chystam velmi dlho...ja som ho robila v slanej verzii so skvarkami...bol vyborny


sonulienka
@Gabriele máš ho prekrásny a veru asi vyskúšam a tútu verziu. A máš také taniere ako som mala niekedy aj ja a ešte ich aj mám ale menej používam, nie je už celá sada.
Ďakujem Vám za komentíky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia