Kysnutý ovocný koláč s drobenkou

violeta - fotkavioleta, 13. júla 2018
Kysnutý ovocný koláč s drobenkou
Foto: violeta

klasika

15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Kysnuté cesto:
200 g
200 g
1/4 ČL
1/4 ČL
1 ks
150 g
21 g
2 PL
100 ml
50 g
Drobenka:
80 g
100 g
80 g
Ešte budeme potrebovať:




Postup

  1. 1

    Množstvo cesta je na jeden veľký plech 38cmx31cm.

  2. 2

    Zarobím si klasické kysnuté cesto. Ja kvások zvlášť nerobím, suroviny pridávam postupne (podľa zoznamu) do misky robota a nechám vymiesiť. Cesto nechávam nakysnúť a znova premiesim ešte aspoň po dva krát. Trvá to približne 1-2 hodiny, podľa toho ako som na tom s časom....

  3. 3

    Plech potriem olejom, položím naň vyvaľkané cesto. Rozložím ovocie, reznou stranou nahor. My máme radi marhule, broskyne, nektárinky, slivky... Posypem mletou škoricou, cukrom (podľa kyslosti ovocia, treba však rátať s tým, že cukor je aj v drobenke) a nechám koláč ešte podkysnúť.

  4. 4

    Rúru predhrejem na 180*C. Zarobím drobenku, posypem ňou koláč a pečiem 15-20 minút. Teplovzduch nepoužívam, lebo sa koláč v strede poriadne neprepečie.

    Kysnutý ovocný koláč s drobenkou - obrázok 4

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia