Kysnutý jablkový závin

redakcia - fotkaredakcia, 12. februára 2010
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 ml
2 ks
100 g
2 PL
 štipka
60 g
250 g
250 g
20 g
Náplň:
8-10 ks
1 vrecko




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto postupne pridávame do misy a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 polovice. Každú časť rozvaľkáme na obdĺžnik.

  2. 2

    Potrieme rozpusteným maslom, posypeme strúhankou alebo orechmi, nastrúhanými jablkami bez šťavy, posypeme hrozienkami, práškovým cukrom, škoricovým cukrom alebo škoricou a zvinieme.

  3. 3

    Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 15 – 20 minút kysnúť. Potrieme rozšľahaným vajcom a pri teplote 180 stupňov Celzia upečieme dozlatista (asi 20 minút).

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia