Foto: vavan
môžete si ich urobiť aj s makovou alebo škoricovou plnkou ja som ich robila s orechovu plnkou excelentnou od@jerica z polovičnej dávky, Zobraziť celý popismôžete si ich urobiť aj s makovou alebo škoricovou plnkou ja som ich robila s orechovu plnkou excelentnou od@jerica z polovičnej dávky, tá plnka je ozaj vynikajúca.
porcií
na 180 °C
Suroviny
600 g |
|
80 g |
|
|
|
50 g |
|
2 |
|
2 dcl |
|
Kvások: | |
20 g |
|
1 KL |
|
1 dcl |
|
na potretie cesta |
|
Plnka orechová od @jerica: | |
175 ml, horúca |
|
100 g |
|
200 g |
|
1/2 KL |
|
z pol citróna |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
1/2 balíčka |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
Postup
-
1
Plnka od@jerica: Pripravíme si plnku:do vriacej vody s cukrom pridáme pomleté orechy,premiešame necháme prejsť miernym varom,pridáme pol kávovej lyžičky perníkové korenie,pridáme opláchnuté a krátko prevarené hrozienka,nastrúhame z citróna kôru,pridáme med,rum, marhuľový džem,vanilkový cukor. Z droždia,kryštál.cukru a mlieka spravíme kvások.Do misy si dáme ostatné suroviny pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto .Potom ho rozdelíme na 10 dielov necháme kysnúť 15 min môžte rozdeliť radšej na viacej dielov keď som ich upiekla sú strašne veľké.
- 2
na pomúčenej doske vyvaľkáme na kruh cca 15cm,dáme za lyžicu náplne
- 3
náplň rozotrieme
- 4
preložíme cez seba
- 5
zložíme na polovicu
- 6
v strede prekrojíme ostrým nožom
- 7
prekrojené strany otočíme smerom nahor a upravíme do tvaru srdca
- 8
dáme na plech vyložený papierom na pečenie necháme chvíľu podkysnúť,natrieme žĺtkom pečieme pri teplote 180°C 15 minút
- 9
a tu sú upečené
- 2
Potom som pochopila že to treba otočiť.Ďakujem za pochvalu naprvýkrát vyzerajú dobe nabudúce budú krajšie.
Tie srdiecka sa mi pacia, len by som ich potrebovala upiect nejaky den skör a to sa obavam, ze je pre kysnute cesto nie velmi dobre, vsak ?Mozno bysom ich mohla upiect, cerstve zamrazit a potom az den pred svadbou vybrat z mrazaka ? Ci by to uz nebolo ono ? Ak mas radu, prosim o nu. Ale aj Vas vsetky ,mile kamaratky - varechacky. Vdaka !
veľkosť takže to boli mega srdcia :-))keďže chceš malé tak kludne ich môžeš rozdeliť na 20 ks.S tým zmrazovaním skúsenosti nemám ale keďže to chceš na svadbu ja by som ich radšej urobila s iného cesta napr.z medového ktoré pridala sovka62
varecha.pravda.sk/recepty/medove-kolace-s-makom-fotorecep...
to ty vydrží dlho mäkké a nemusíš nič zmrazovať,toľko môj názor,100ľudí
100názorov rozhodnutie je na tebe nech sa darí prajem príjemne pečenie.