Kuracie prsia na hríboch

2010 - bez fotky2010, 9. marca 2010
Kuracie prsia na hríboch
Foto: 2010

Velmi chutne s vinom dubakmi a mascarpone

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
50  g
1  lyzica
50  g
2 ks
2 ks
125  ml
125  ml
250  g




Postup

  1. 1

    Obal prsia v ochutenej muke ( drvene korenie a morska sol). Na pekac daj roztopit maslo a olivovy olej, Pridaj obalene kurca a pec cca 4 minuty na kazdej strane.( Odloz na teple miesto).

  2. 2

    Pridaj nakrajane salotky a cesnak a dus cca 5 minut pridaj vino a miesaj. Pridaj mascarpone a nakrajane cerstve lesne hriby a dus kratko , ked je zmes velmi riedka zvys plamen.

  3. 3

    Pridaj prsia dus na nizkom plameni a obracaj dalsich 10 minut, posol, pokoren podla chuti , pred koncom pridaj do omacky na drobno nakrajanu pazitku a zvysnu pouzi na dekoraciu. Servirovat s ryzou.

Diskusia k receptu

michsamant
mohla by som pouzit sampiony miesto dubakov a kuriatok? teda ak zozeniem mascarpone..
a aka je to ochutena muka?
2010
Muka ma v sebe v maziary podrvene korenie a morsku sol,
lepsie je pouzit aromatickejsie hriby ja viem ze mimo europy sa dubaky-porcini daju zohnat len susene za sproste ceny ale starsie vacsie sampiony sa dakedy predavaju pod menon "field mushrooms ",alebo ich hneda varianta svajciarske hnede no a potom je vela chutnych azijskych ako shitaky )



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia