Kuracie mäso zapekané so zeleninou, šampiňónmi a syrom

7sjuz - bez fotky7sjuz, 7. februára 2013
Kuracie mäso zapekané so zeleninou, šampiňónmi a syrom
Foto: 7sjuz

veľmi chutné a jednoduché

3
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

350 g
2
1 pohár
6 ks
 na strúhanie
 malá
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezance,osolíme, okoreníme a posypeme trochou majoránu. Rozpálime olivový olej a opražíme cibuľu,cesnak a po chvíli pridáme šampiňony. Potom pridáme mäso a trocha ho orestujeme, kým nezbledne. Ked bude bledé, odstavíme ho z ohňa.

  2. 2

    Misu na zapekanie si vymastíme olivovým olejom. Pridáme mäso a nakrájanú zeleninu. Môžete použiť hociaku, ja som si dala mrkvu, hrášok, kukuricu.

  3. 3

    S mliekom vyšľaháme vajcia a pridáme do nich soľ a korenie. Vylejeme na mäso so zeleninou do zapekacej misy. Posypeme strúhaným syrom. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20-25 min.

    Kuracie mäso zapekané so zeleninou, šampiňónmi a syrom - obrázok 3

Diskusia k receptu

brano24
Zaujímavé. Zmena jedálníčka neuškodí. Tie jednotvárne jedlá dookola sa človeku prejedia......vyskúšame :-)
sisuk
mrkvička, hrášok, kukurička, fajn sladučká zeleninka, dobré aj pre detičky. Ukladám
7sjuz
ano aj pre deticky je to velmi light jedlo ;)
evanaaa
Pre detičky aj dospelých, karacinka, zeleninka. Len ja bez majoránu, a ak sa aj dá, tak nakoniec, lebo sa spáli pri oprážaní mäsa a vyvarí počas varenia, čo je v ňom dobré. Zásadne sa bylinky väčšinou dávajú až nakoniec a pri majoránku to platí aj preto, lebo jedlo môže zhorknúť.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia