Foto: lucylee
Ďalší tip na výborné bielkovinové jedlo :) Autorka: Antónia Mačingová
Suroviny
4 ks (rezne) |
|
1 ks natvrdo |
|
1 ks |
|
na potretie rezňov |
|
4 plátky |
|
4 plátky /morčacia |
|
|
|
|
|
|
|
Struky fazuľové zelené: | |
1 balenie |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
|
|
|
|
|
|
150 ml |
|
|
Postup
-
1
Prsia si umyjeme, nakrojíme a urobíme z nich rezne. Vyklepeme, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou. Na každé ukladáme plátok syra, šunky, štvrť uhorky a štvrť vajíčka. Zrolujeme do roládky a upevníme špáradlami, aby nám nevypadla plnka.
-
2
Prudko opečieme na oleji zo všetkých strán, potom ešte dusíme pod pokrievkou asi 20 minút.
-
3
Môžeme si ich podliať vývarom a vínkom a budeme mať super omáčku na poliatie mäska. Podávame s cviklovým šalátom: Šalát z červenej repy so strúhaným syrom alebo vajíčkom My sme jedli z dusenými fazuľovými strukmi a zelerovými hranolkami.
-
4
Struky si pripravíme tak, že na oleji udusíme cibuľu, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, pridáme kurkumu, môžeme podliať vývarom alebo vodou, podlejeme ešte bielym vínkom a dusíme, kým nie sú chrumkavé.
Diskusia k receptu