Foto: eraserhead
Pre mnohých odpad, pre mňa delikatesa. Navyše z jedného získam dve, vytopený tuk sa dá daľej používať v kuchyni.
5 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Použijem toľko suroviny koľko máme k dispozícii.
-
2
Kože a tuk nakrájame na kúsky.
-
3
Dáme na panvicu a na miernom ohni ponecháme ich vlastnému osudu.
-
4
Ubehlo 10 minút, sem tam premiešame.
-
5
Ubehlo 40 minút. Keď sú kuracie oškvarky zlato hnedé, proces ukončíme.
-
6
Kuracie oškvarky podávame teplé. Tuk necháme stuhnúť.
-
7
Stuhnutý tuk skladujeme v chlade. Používame v kuchyni ako rovnocenný ekvivalent živočíšnych tukov.
určite skúsim:)!