Jednoduchý kurací šalát

bonpari - fotkabonpari, 10. februára 2012

Mala som chuť na niečo sladko-slané a nie príliš sýte. Tak som si vymyslela takýto šalátik a zároveň som minula všetko, čo nám zostalo Zobraziť celý popisMala som chuť na niečo sladko-slané a nie príliš sýte. Tak som si vymyslela takýto šalátik a zároveň som minula všetko, čo nám zostalo z obeda.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
 alebo jogurt




Postup

  1. 1

    Na obed sme mali pečené kura, s kukuricovou ryžou a zaváranými broskyňami. Tak som z chladničky vytiahla všetky zbytky a hor sa na šalát.

  2. 2

    Zostalo nám akurát 1 prsíčko. To som nakrájala na úplne drobné kúsky. K tomu som pridala rovnaké množstvo nadrobno nakrájaných zaváraných broskýň, rovnaké množstvo nadrobno nakrájanej kapusty a rovnaké množstvo kukurice z konzervy. Dochutila som to soľou a korením.

  3. 3

    Zmiešala som si majonézu s kyslou smotanou v pomere 1:1. Z každého som minula takú menšiu polovicu nádobky. (Aby nám v tom zmes neplávala, ale sa iba dochutila.) Primiešame k šalátu a dáme vychladiť na pár hodín do chladničky. Podávame s opečeným toastovým chlebom.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia