Zeleninové pirohy
Zeleninové pirohy

Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou fotorecept

Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 27. apríla 2018
Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
150 g
podľa potreby
Plnka:
250 g
1 ks
1 ks
2 strúčiky
40 g
10 g
Navrch:




Postup

  1. 1

    Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať vyvaľkať. Cesto zabalíme do fólie a necháme 30 minút odstáť. Potom cesto premiesime na pomúčenej doske a vyvaľkáme ho rovnomerne na hrúbku asi 1–2 mm. Zoberieme kruhovú formu na vykrajovanie, ideálne s priemerom 11 cm, a vykrajujeme kolieska.

    Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Mrkvu umyjeme, osušíme, nastrúhame a dáme variť do osolenej vody domäkka. Ostatnú zeleninu umyjeme, vysušíme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Rozvarenú mrkvu zmiešame s ostatnou zmesou zeleniny. Táto zmes by mala mať konzistenciu, ktorá drží pokope, aby nevytekala z pirôžkov. Plnku dochutíme soľou a korením, nasekaným čerstvým koriandrom a cesnakom.

    Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmesou plníme pirôžky. Cesto zatláčame tak, aby vznikol volánikový vzor na okrajoch. Pripravené pirôžky paríme asi 7 minút. Pirôžky podávame preliate redukovanou teriyaki omáčkou, posypané nakrájanou jarnou cibuľkou, čili a sezamom.

    Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tip: Špeciálne naparovacie nádoby dnes už môžete kúpiť v obchodoch s ázijskými potravinami. Ak ich však nemáte, použite klasické naparovacie sitko.

Diskusia k receptu

dvorka
Znovu sa pozerám na recept či som blbá ja alebo ten, kto ho písal. Nemôžem povedať že som na tom lepšie ja, lebo som si opísala množstvo surovín na cesto, automaticky som odvážila, dala do misky a pri miešaní cesta ktoré sa podobalo liatemu cestu som zistila, že vody je v recepte viac ako múky a tak mi nemohlo výjsť nič iné ako to čo vyšlo.
Ešte som zvedavá ako dopadne to parenie. Práve kvôli tomu som sa rozhodla urobiť tieto pirohy.
Prosím o opravu receptu.
dvorka
Ďakujem.
Pirôžky mám hotové, to parenie je celkom dobrá vec, zas viem niečo nové.
redakcia
@Dvorka (27.4.2018 12:24)

Takže nakoniec to cesto bolo v poriadku? Pripravili ste pirohy z uvedeného pomeru múky a vody?
haji
@Redakcia (27.4.2018 12:57)
Když bylo těsto tekuté - těžko z něj udělala podle bodu 1 kuličku a následně vyválela!! OH Musela si zaradiť a zahustit múkou do požadované konzistence. V konečné fázi měla jistě pirohů víc. Tekuté nevyválíš - alespoň u nás na Morave.
1x zolik
2010
Ja skor klasicku verziu gyoza, naparit a potom spodnu stranu dat pripiect.



dvorka
@Redakcia (27.4.2018 12:57)

Do cesta som pridala kopec múky aby sa s ním dalo pracovať. Suroviny v recepte na pirôžky nie sú dobré. Ale výsledok bol fajn.
1x haji
redakcia
@Dvorka (27.4.2018 20:21)

Ďakujeme za info, snažíme sa získať odpoveď od pani kuchárky.
redakcia
Aby u prípadných záujemcov o prípravu pirôžkov nedošlo k podobnej situácii ako u @Dvorka , recept sme upravili aspoň takto - k múke treba pridať toľko vody, aby výsledkom bolo cesto, ktoré sa bude dať vyvaľkať.