Jahodovo-smotanová zmrzlina

olinecka - fotkaolinecka, 10. júna 2014
Jahodovo-smotanová zmrzlina
Foto: olinecka

Už neviem,čo s jahodami tohto roku mame veľa.Vyskušala som zmrzlinku a podarila sa.Bude na tieto horuce dni pre mojich malych aj veľkych.Recept som Zobraziť celý popisUž neviem,čo s jahodami tohto roku mame veľa.Vyskušala som zmrzlinku a podarila sa.Bude na tieto horuce dni pre mojich malych aj veľkych.Recept som vymyslela ja.Odporučam je skvela.

2 balenia
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Suroviny:
1200 g
2 tégliky po 250ml
10 tabl.
10 PL ako náhrada za sladilo
2 ks na zmes




Postup

  1. 1

    Jahody očistime a umyjeme nechame odkvapkať.Pripravime si mixer jahody si rozdelime na polovicu.Dame do mixera a rozmixujeme prilejeme smotanu a pridame sladidlo alebo 5 PL kryštal cukor.Poriadne vymixujeme do peny.

  2. 2

    Ja som pridala sacharinove sladidlo 5 tabl. mam tak doma pripravenu zmrzlinu aj pre ľudi,ktorí sladia sacharinom.Zmes vylejeme do dozy zavrieme a dame do mrazničky zamraziť.To iste urobime s druhou polovicou jahôd.

  3. 3

    Takto si pripravime 2 krat po 800g vybornej zmzliny .Prajem dobru chuť.

Diskusia k receptu

cesminaz
Aj my mame tento rok veru "hojne" jahodky ;-) vyzera dobre tvoja zmrzlinka!
sovka62
Práve včera som mrazila, ale len rozmixované jahody s prídavkom cukru, 2PL cukru na 1 kg jahôd. Keď máme chuť na zmrzlinu, zmrazenú dreň pokrájam na kocky, vhodím do mixéra, pridám smotanu, stačí aj 10%-ná, na varenie. Potom už len trošku vanilkového cukru, pustím mixér a zmrzlina je hotová. Spravím vždy presne toľko, koľko sa naraz zje.
gubics
Gratulujem, konečne som sa dočkala toho, že niekto napíše, vymyslel/a som takýto recept.
Včera už som bola v bode keď som chcela napísať adminovi, aby neuverejňoval prebraté recepty od zahraničných
, alebo hoci aj našich kuchárov, kucharok, lebo je to plagiatorstvo. Včera pri jednom recepte figurovala cca v 90 % urazená pýcha @pusty ktorá na všetky komentáre reagovala ako sršeň. Každého pourážala, a bola len vtedy spokojná, keď jej recept niekto pochválil. Neviem, vážene varecháčky, či poniektoré len preto posielate sem svoje recepty aby ste sa zviditeľnili publikovaním svojich receptov, alebo chcete aj ostatným kuchárkam odovzdať svoje skúsenosti. Keď niekto nemôže zniesť kritiku, tak nech nepublikuje. S tým nechcem povedať,že k receptom by sa nemali napísať kladné alebo záporné komentáre, ale tie komentáre treba brať ako mienku , niekoho, kto má na to právo, aby tú svoju mienku vyslovil, a netreba každú jednu mienku komentovať alebo obhajovať.
kukulienka71
@gubics , nemôžeš očakávať, že tu bude každý vymýšľať recepty :-O. Podľa mňa plagiátorstvo nie je, keď vyskúšaš inde uverejnený recept, dáš sem postup, najlepšie s fotkami, a svojimi skúsenosťami, radami k tomu. Veď takto sa šíria recepty... možno by mohla byť kategória "vymyslené recepty" a "prevzaté recepty" v tagoch. To nie je o zviditeľnení, ale o podelení sa s dobrým receptom. S tvojou úplne poslednou vetou súhlasím, páči sa mi.
pusta
@gubics , to si od teba vyprosím!!!
ja som dala dobrý recept, robila som ho presne podľa autorky do bodky a napísala som aj niečo o nej bližšie. to by mal každý si dať tú námahu a povedať k receptu aj niečo bližšie, to nie je žiadne ego, to je práca navyše a v dobrom pre ostatných.
tak si to láskavo prečítaj ešte raz, urážali mňa, ja som sa bránila.
a dobre si pozri tie urážlivé komentáre - typu "smrdí aj cez obrazovku"..."fialová krava" a iné. to sa ti zrejme páči.
ak ty v tvojom veku s tým súhlasíš, tak ti gratulujem!!!
chcela by som vidieť teba, keby pod tvojim receptom si také našla a k receptu, ktorý je skutočne dobrý - nič, len zavrhovanie bez vyskúšania
ráč kriticky sa vyjadriť k tým druhým - to by bol,o od teba fair.
včera redakcia recept pre nezmyselné diskusie, ktoré s receptom nemajú nič spoločného, recept stiahla, aby sa prestalo útočiť a všetci sa ukľudnili.
tak a ty dnes ráno veselo spamuješ týmto tento recept o zmrzline - nevadí ti to?
a ty ešte rozdúchávaš dalšie hádky, si úžasná a fakt na vysokej úrovni!!!
sklamala si ma na celej čiare, tvoja vec.
aj teba môžu ešte napadnúť pre tvoj vek, nevyhrala si nič, len si ich na to upozornila na seba týmto svojim fantastickým komentom.
dakujem ti a Pekný deň ti prajem!
pusta
@olinecka , tvoj recept je jednoduchý, chutný, zdravý a rýchly.
robievam tiež, ja ešte časť jahôd pokrájam na kúsky, potom pridám na záver k celému a je jahodová zmrzlina s kúskami jahôd, kús niekedy aj ty:)
ospravedlňujem sa ti za spamovanie tvojho krásneho receptu mnou, mrzí ma to veľmi. :(
tebe patrí za výborný recept 5* bez diskusií.
erikao
a netreba to premiešavať? nie sú v tom po zmrazení kryštáliky ľadu?
olinecka
Ahojte všetci!Určite tam nie su kryštáliky ľadu skúsiť treba a vysledok sa ukaže,Ďakujem za komentáre aj keď niektorym nerozumiem.Krasny dník prajem všetkym.
kukulienka71
@olinecka , k receptu: máš peknú fotku, ja ale umelé sladidlá nemám rada, sebe by som dala cukor normálny a premiešavala by som to 3xpo 30 min., tak ako som to robila podľa receptu od @tkatka ,tá zmrzlinka bola výborná. Asi to premiešavanie má význam. Pekný deň! @megdesign , pretri si očká, ja som písala, že(gubics) nemôže očakávať, že KAŽDÝ bude vymýšľať recepty. Väčšina tvojich receptov je tvoj výmysel, oprav ma, ak nie, tak by si mohol vymyslieť niečo nové. Nesedé na mňa, čo si mi napísal, sorry:-P
olinecka
Toto umele sladidlo som dala preto ,aby mohli moji blizky maskrtiť,ktory su dia.Ja myslim ,že neublíži ani nam ,ktorí nemame toto ochorenie.Už je to na zvaženi aky cukor kto do zmrzlinky dá.
1x martau
tatranka
Páči sa mi zmrzlinka,ktorú uvádzaš,ale veľmi sa mi páči spôsob @sovka , ako spracováva dreň na zmrzlinu.Urobí si len toľko koľko potrebuje a to je ono.Myslím,že to tak budem robiť aj ja.Automaticky má schladenú zmrzlinku a v mixéry bez ľadových krištálikov.
Ten dia cukor mi nevadí,ale tiež radšej ochutím hnedým cukrom.
megdesign
@olinecka ja som kupil takuto sprostost za 20Kčs /€/ niekde na nete a najskor som nadaval, ze je to fakt sprostost, ale ked som sa to naucil pouzivat, tak je to super vec.





Na 24 hod. do mraznicky spodnu misu. Zmrzne gel vo vnutri. /Ma to dvojite dno/ Vyberies, nasadis "deklik" s integrovanym miesadlom, zapnes a cez otvor v "dekliku" nalievas smotanu a ovocnu stavu/kusky ovocia dnu. Za cca 30 min. miesania mas jemnucku zmrzku ;)
olinecka
@megdesign te ši ma že aj taky stroj za 20 Kčs Ti urobi zmrzlinku.Vidim že je to vykonny vyrobok tak všetko dobre pri robeni zmrzlinky.Pekny dník!!!
evanaaa
@olinecka , takto podobne som aj aj robila zmrzku, jahodovú, ale aj čokoládovú a vanilkovú, tiež len na dia spôsob, ale na takéto účely používam sladidlo tekuté alebo sypké, je lepšie ho dávať ako tabletky, tie len do teplých tekutých nápojov. Možno nejaké spravím aj tento rok, mám aj dosť čučoriedok zamrazených. Ja ale tiež premiešavam, je to jemnejšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia