Írska pochúťka z bravčového karé

Peter Koľ
kuchár hotela Átrium v Novom Smokovci, 20. augusta 2010
Írska pochúťka z bravčového karé
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g
4 ks
1 ks
2 ks
200 g
Marináda:




Postup

  1. 1

    Marinované bravčové karé nakrájané na rezance restujeme na panvici, pridáme nakrájanú paradajku a papriku, čerstvé bylinky a chvíľu spolu opečieme.

  2. 2

    Medzitým si uvaríme kukuričné klasy. Po uvarení ich nakrájame na kolieska a opečieme z oboch strán na panvici. Do vopred pripravených bylinkových palaciniek, ktoré si pripravíme podľa bežného receptu ako na normálne palacinky, pridáme podľa chuti nasekanú bazalku, rozmarín, tymian - vložíme opečené mäso so zeleninou a preložíme.

  3. 3

    Posypeme strúhaným syrom a obložíme opečenými kolieskami kukurice. Zdobíme bazalkou.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Cesto na palacinky je dobré nechať odstáť. Pripravte si ho vopred podľa návodu. Palacinky pečte na dobre rozpálenej panvici. Plnku môžete ochutnať aj v ohriatom arabskom chlebe.

Diskusia k receptu

chansan
podobne ako spanielsky vtacik alebo francuzske zemiaky ani irska pochutka nema nic spolocne s krajinou uvedenou v nazve receptu. je to paskvil...
concord
Je to nejaký recept bez hlavy a päty včítane toho názvu. Píše tu o nakrájaní marinovaného mäsa. Z čoho pozostáva marináda? Ako dlho má byť mäso marinované? Považuje snáď pán kuchár za marinádu čerstvé bylinky? I do"not know, do you know mister Chief from Ireland?
concord
Sorry. Terz som si všimol že dole pod receptom má uvedené aj ingredencie na marinádu. Ale ten írsky názov mi aj tak nesedí. No ale budiž.Pán kuchár ešte raz sorry.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia