Iná červená kapusta na sladko-kyslo

2010 - bez fotky2010, 15. septembra 2015
Iná červená kapusta na sladko-kyslo
Foto: 2010

Taká iná

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 nasekaná
 červená sušená
 čierny
 (malt vinegar)
 sladká




Postup

  1. 1

    Na troche oleja si dáme osmažiť do sklovita nakrájanú cibuľu a cesnak, prihodíme celé sušené chilli 2x, rascu za lyžičku a nové a čierne korenie posypeme lyžicou mletej sladkej papriky a prehrejeme premiešame - nepripálime.

  2. 2

    Pridáme na slíže nakrájanú červenú kapustu a poriadne všetko premiešame, podlejeme pivovým octom (malt vinegar, ja som dal tak deci), pridáme zopár čiernych citrónov sú to sušené varené citróny a dáme dusiť, keď treba prilejeme vodu. Jablká ošúpeme a nakrájame na drobnejsie a pridáme tak v polke dusenia a tiež pridáme pár lyžíc sladkej thajskej chilli omáčky - náhrada cukru. Dusíme ako máme radi u nás skôr na trochu chrumkavo.

  3. 3

    Knedľu sme nemali, tak som zobral od Číňanov ich čerstvú parenúr buchtu bao. Na grille spravil na plátky bravčovú panenku. A pridal čerstvo opraženú cibuľku.

Diskusia k receptu

katarina2511
Zaujimave, vyzera to chutne, laka ma to skusit. Cierne citrony som vsak nikdy nevidela a ani pivny ocot. Nahradim to inymi citronmi a inym octom. Knedlu kupujem u Cinanov bezne aj parene buchticky, vsetkym nam to chuti a tak nemam potrebu robit doma.
jujoska
pridavam sa k obdivovatelom tvojej cibule, dufam len ze tu cokinu nie je velmi citit
jujoska
sorry, to patrilo inemu receptu, tu som chcela pochvalit zaujimavu pripravu kapusty. Len ten pivny ocot si neviem dobre predstavit
kecemis
Toto sa mi paci. Dokonca uz aj kapustu mam. Bola na iny ucel ale zivot je zmena.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia