Hovädzie maso
Hovädzie maso

Hovädzie dusené v masle

bugout - fotkabugout, 24. októbra 2022
Hovädzie dusené v masle
Foto: bugout

Jednoduchý a nenáročný recept ako na prípravu tak aj suroviny. Len čas je trochu dlhší.
Zdroj: https://www.youtube.com/c/TomaszStrzelczykODDASZFARTUCHA

10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 ks
100 g
1,5 dl
1 PL
1 ČL
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na väčšie kocky a cibuľu na mesiačiky. Panvicu dopredu nerozohrievame a dáme na dno časť masla (zhruba jednu šestinu) nakrájanú na kúsky. Teraz dáme do panvice mäso a jemne ho "utľapkáme" na vrch rovnomerne navrstvíme nakrájanú a "rozobranú" cibuľu a na ňu zvyšné maslo (tiež primerane rozmiestnime). Podlejme vodou s rozmiešaným octom a cukrom, zakryjeme a dusíme hodinu na slabom výkone.

  2. 2

    Po hodine odokryjeme, premiešame a pridáme podľa chuti a preferencií soľ, mleté čierne korenie a cesnak (v recepte boli tri strúčiky ja som mal dosť veľké, tak som dal dva) a premiešame. Znovu zakryjeme, ale necháme odchýlené, aby sa mohla odparovať voda a dusíme zhruba 45 minút...

Diskusia k receptu

chemik
Ať koukám jak koukám, tak kromě hovězích kostek tam vidím nějaké drobné nerozdušené kousky, v surovinách nespecifikované. Vypadá to na v návodu neuvedenou mrkev. Ale postup vaření bez práce se mi líbí, použiji těžkou litinovou pánev se skleněnou poklicí s větracím otvorem a nemusím si toho všímat.
1x bugout
zahra
@chemik (25.10.2022 08:54)

Ja tam teda mrkev vidim len v prilohe. Vyskusam urobit rodicom. Jeho recepty su skvele. Mam vyskusane vsetky bezmesite, alebo som si ich na take prisposobila.
1x bugout
chemik
@zahra (25.10.2022 11:23)

Možná špatně vidím, ale ty kostky jsou obklopeny drobotinou, ne cibulí nakrájenou na měsíčky. Bugoutovy recepty mám také rád, v tomto mi ale něco chybí :-) - asi ta mrkev.
bugout
@chemik @zahra priatelia tešíma, že sa vám recepty čo pridávam páčia. Mrkva je naozaj len v čalamáde. Drobotina za mäsom je pohánka (teda príloha, nie súčasť receptu). A cibuľa sa z väčšej časti rozvarila a je v podobe hustej šťavy (tak to má byť).
1x zahra
bugout
@zinnajdha (25.10.2022 17:23)
Podľa mňa dá, ale či bude výsledný produkt rovnaký neviem. Recept bol takýto a tlakový hrniec nemám, takže som sa ani nezamýšľal... Určite sa skráti čas prípravy, či bude treba ocot neviem, čo to urobí s chuťou ak by sa ocot dal a nevyvarila sa jeho aróma a chuť... Nikdy som takto mäso nerobil, že sa priamo do dusenia pridáva ocot kvôli tenderizácii mäsa. Bál som sa, že zostane octová pachuť tak som v podstate nič nemenil oproti pôvodnému receptu...
1x haji
bugout
@zinnajdha (27.10.2022 00:26)
Áno, toho som sa aj ja bál a rozmýšľal celú nedeľu ako to urobím 😂😂😂. Keď je niečo z kila mäsa väčšinou robím z polovice, ale tu som sa bál, kvôli tomu octu a všetkému s tým spojenému tak som nič neriešil. A musím povedať, že jedlo je naozaj výborne. Je to v podstate úplne bezpracné jedlo. Najviac roboty dalo nakrájať cibuľu (a to mesiačiky sú naozaj rýchle 😂). A ešte doplním, že keď sme dojedli prvý deň pohánku na druhý som urobil pohánku s ryžou 1:1 výborné...
1x lilyre
bugout
@lilyre (27.10.2022 12:25) Ako klasicky keď robím najjednoduchšie ryžu, len nahradím časť rýže pohankou. Odmeriam, prepláchnem zalejem vodou a posolím (záleží aj na ryži, ja dávam ryža ku vode 1:1,5) počkám kým zovrie, stiahnem na minimum a varím 5-10 minút (alebo sledujem, keď klesne voda pod úroveň rýže), vypnem a počkám cca 15 - 20 minút.
haji
Pěkný, neotřelý recept, hovězí miluju čím dál víc. Chutné foto!
1x bugout
hanis
Přes víkend všem uvařila, skvělý recept, moc nám chutnalo. Budu určitě opakovat.
1x bugout
frezia68
Inšpiruješ a dokonca pohánka,ktorá mi stojí a čaká na uplatnenie,sa konečne bude realizovať .Ukladám a pozdravujem.
1x bugout
bugout
@frezia68 (2.12.2022 20:29)
Tak to ma teší dvojnásobne. A pohanku urob kľude 1:1 s ryžou. Je to super.