Hovädzie na pive fotorecept

janger - fotkajanger, 1. decembra 2010
Hovädzie na pive (fotorecept)
Foto: janger

...so zeleninkou, zemiakmi ....a z jedneho hrnca :-). Vyborne papkanie, ked je vonku tak zima, ako teraz.

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
400 g
2 ks, velka
2 strúčiky
250 g
4 ks
300 ml
2 lyzice
75 g, (olej, maslo...)
1 ks, kocka
2 ks




Postup

  1. 1

    Maso pokrajame na kocky.

    Hovädzie na pive (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo zelerovych stoniek stiahneme zilky (fuzy).

    Hovädzie na pive (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vsetku zeleninu pokrajame. Vacsiu cast cibule pokrajame na drobucko a cast na polmesiaciky.

    Hovädzie na pive (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maso posolime, okorenime a poprasime mukou.

  5. 5

    V hrnci roztopime cast tuku ( ci uz maslo, olej alebo iny tuk) a postupne, po castiach oprazime masko.

    Hovädzie na pive (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ked je vsetko maso oprazene, vyberieme ho. Do toho isteho hrnca dame zbytok tuku a dame poprazit mrkvu, pokrajany cesnak, cibulu a dve pokrajane zelerove stonky (dve si odlozime na neskor).

    Hovädzie na pive (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zeleninku chvilku poprazime a pridame k nej maso.

    Hovädzie na pive (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zalejeme to asi s 250ml horucej vody a tmavym pivom. Pridame kocku bujonu a bobkovy list.

    Hovädzie na pive (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zakryjeme pokrievkou a nechame dusit, kym je masko skoro makke.

    Hovädzie na pive (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridame zemiaky.

    Hovädzie na pive (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Povarime, kym su zemiaky makke. Na koniec pridame este zvysne, na kusky pokrajane zelerove stonky. A mozeme papat. Dobru chut!

    Hovädzie na pive (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu