Holandská omáčka

sjuz - fotkasjuz, 19. apríla 2011

Robievam pomerne často, je výborná k zeleninke napr., a dá sa obmieňať chuťovo napr. pridaním cesnakového masla, posekanej petržlenky, alebo čerstvého kôpru, vína...

20 minút
príprava

Suroviny

3
175 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Do hrnca si dáme zohrievať vodu.

  2. 2

    Do misky, ktorú potom položíme na hrniec s horúcou vodou dáme žĺtka a vodu. Voda nesmie vrieť, len byť horúca. Dno misy nesmie byť ponorené vo vode. Šľaháme cca 3 minúty, žĺtky musia zväčšiť svoj objem.

  3. 3

    Pridávame plátky masla apostupne ich zašľahávame. Malo by byť izbovej teploty, aby sa ľahko rozpúšťalo a netrvalo to príliš dlho.

  4. 4

    Omáčka je hotová, keď je krémová a hladká. Pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu podľa chuti, alebo biele víno. Na tanieri môžeme posypať vňaťkou, kôprom...

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia