Robievam pomerne často, je výborná k zeleninke napr., a dá sa obmieňať chuťovo napr. pridaním cesnakového masla, posekanej petržlenky, alebo čerstvého kôpru, vína...
príprava
Postup
-
1
Do hrnca si dáme zohrievať vodu.
- 2
Do misky, ktorú potom položíme na hrniec s horúcou vodou dáme žĺtka a vodu. Voda nesmie vrieť, len byť horúca. Dno misy nesmie byť ponorené vo vode. Šľaháme cca 3 minúty, žĺtky musia zväčšiť svoj objem.
- 3
Pridávame plátky masla apostupne ich zašľahávame. Malo by byť izbovej teploty, aby sa ľahko rozpúšťalo a netrvalo to príliš dlho.
- 4
Omáčka je hotová, keď je krémová a hladká. Pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu podľa chuti, alebo biele víno. Na tanieri môžeme posypať vňaťkou, kôprom...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu