Hadžadža

ivetulienka - fotkaivetulienka, 17. januára 2012
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g
250 g
60 g
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    700g zemiakov postrúhame na strúhadle tak ako na halušky.Pridáme múku,vajce,soľ a pripravíme si cesto.Klasickým spôsobom hádžeme halušky.Zvyšné zemiaky uvaríme v osolenej vode.Na panvici necháme rozpustiť maslo,pridáme kyslú smotanu a miešame,kým mierne zružovie.Potom pridáme uvarené zemiaky a halušky.Zmiešame a podávame ozdobené kyslou smotanou.

Diskusia k receptu

bejgi
toto poznám, ale pod názvom banícke halušky, robievala to babička spod Tatier... ďakujem,že si mi pripomenula :)
bejgi
joj a ona ešte do nich dávala čerstvý kôpor :)
zdenkas
Toto jedlo vôbec nepoznám,no ale môže to byť veľká bašta,ukladám,ďakujem.
mijaita
Ano, jeste cerstvy kopr! Jedla jsem v Luckach, number one!
marijanka712
aj na Spiši sa im hovorí banícke halušky , kto neznáša bryndzu tak sú dobrou náhradou
jazavka
toto jedlo vôbec nepoznám, názov som dnes počula 1x, ale keďže mám veľmi rada klasické slovenské jedlá ukladám do KK a určite vyskúšam...
zdezda
:-)nikdy som túto dobrotu nejedla, no už ju mám v KK pri bemäsitých jedál, ale neručím nikomu a nič, že k nim voľačo nepridám :-)
alexdidi
Tak toto poznám už dobrých pár rôčkov,ale veľmi dávno som nerobila,akosi padlo do zabudnutia.Ďakujem za pripomenutie,je to chutné,pre mňa viac ako bryndzáky.
panjan
okolo Prešova tomuto jedlu nadávali / aj moja babička/ bandurky s bandurkami , ale na konci to poliali popraženou cibuľkou
sneica
ani ja nepoznam a myslim si ze to bude perfektne...:)vyskusam urcite
elka56
tento recept poznám,často to varím mojej polovičke-jeho obľúbené jedlo a môže sa pridať aj slaninka a chutia ako bryndzové halušky,je to z okolia Prešova