Hubovník z lístkového cesta

klaura - fotkaklaura, 6. júla 2010
Hubovník z lístkového cesta
Foto: klaura

Ďalší slaný koláčik, veľmi jednoduchý a dobrý ...

8
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal.
za misku
5 ks
250 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Vajcia rozšľaháme v miske, pridáme nakrájané huby (suchohríby, kozáky, šampióny, hlivy ... čo práve rastie ...), nastrúhaný syr, kyslú smotanu, ochutíme vegetou, mletým čiernym korením, koreníme podľa chuti ...

  2. 2

    Lístkové cesto si rozvaľkáme na veľkosť plechu a prenesieme ho za pomoci valčeka na vymastený plech, aby boli vyvýšené okraje. Vylejeme hríbovú masu. Posypeme natrhanou bazalkou. Ozdobíme pásikmi cesta, ktoré nám ostali po vaľkaní ...

    Hubovník z lístkového cesta - obrázok 2
  3. 3

    Upečieme dozlatista.

    Hubovník z lístkového cesta - obrázok 3

Diskusia k receptu

kuchtik
super nápad, vzhľad a určite aj chuť, k tomu dobrý šalátik a mňamka na svete, pridávam do KK
hanina
Vďaka - ďaľší nápad na moje hubové variácie.
janazjarku
Veľmi aktuálny koláčik :-) už sa len vybrať do lesa ooo a normálne cítim tú vôňu , keď to budem piecť, lebo keď pečiem "Hubovník" od Jula Satinského tak všetci bežia von, bo od prvej chvíle sa prejavuje Pavlov reflex a všetci slintáme :-D ešte dobre že mám remosku XXL asi aj tvoj recept vyskúšam v tejto fantastickej kuchárskej pomôcke /asi preto, že pri hore nemám rúru../ Pridávam do KK a ďakujem aj za moju hubársku rodinu :-)
anene
Dosbrý nápad, pridávam do KK, len mám dve možnosti, nepiecť, alebo sa uspokojiť so šampionmi z obchodu. Mám strašne rada hríby, ale nemám s kým ísť do hory a keď rastú som v práci. Môj manžel by aj išiel, keby sa dali hríby "nakosiť". Rada by som mala recept hubovník od pána Satinského. Mám trochu sušených hríbov, ale tie si nechávam na Vianoce.
aroooo
Anene:zaplo mi to a hlavne našla som:Satinský:HUBNÍK: /čerstvé alebo sušené huby-sušené zapariť horúcou vodou/,staré predvčerajšie rožky,3cibule,3-4vajcia, asi liter mlieka,huby,majoránka,čierne korenie,sladká červ.ml.paprika,cesnak,maslo,soľ. Rožky nakrájať na kocky,zaliať mliekom.Na cibuľke osmažiť huby,dať do rožkovej hmoty,premiešať,pridať rozotretý cesnak,majoránku,č.korenie,sl.čer. papriku,soľ,vajcia,zamiešať a dať na maslom vytretý pekáč,zakryť alobalom a piecť asi 30 min.,aby to chytilo chrupku/asi aj bez alobalu/Príloha žiadna,len zelenina/cibuľa na kolieska,rajčina,ríbezle...Namiesto húb vraj môže byť hocičo,aj čerstvá mladá pŕhľava sparená horúcou vodou.Neviem...ja som to zatiaľ nerobila, nemám huby,ale vyzerá to byť veľmi fajn a pán Satinský bol kuchár...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia