Hubové rizoto fotorecept

egreska - fotkaegreska, 15. júna 2010
Hubové rizoto (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

asi 30 dkg
asi 1/2 l
asi 20 g
1,5-2 dcl




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme tuhší vyvar,ja som dala do 1/2 l vody dve kocky..

    Hubové rizoto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrajame si huby,ja som použila doma vypestovanu hlivu,šampiony a sušene hriby (namočíme aspon na 15 min)

    Hubové rizoto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibulku orestujeme na oleji,pridame huby,trošku podlejeme vyvarom a dusíme ,potom pridame zeleninu ,ryžu a premiešame.Zalejeme vínom a dusíme.

    Hubové rizoto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme asi dvomi vareškami vyvaru a prikryte dusíme ..davame pozor a vyvar postupne dolievame ..Za takych 20 minut by ste to mali mat hotové.Dochutime solou a korením.

    Hubové rizoto (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridame kusok masla na zjemnenie a petrž.vnat. Na tanieri posypeme struhanym syrom.

    Hubové rizoto (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia68
Huby som až náruživo rada zbierala,ale jesť nemusím,okrem rizota a kyslých,nakladaných.A do kapustnice na sviatky.Ale to Tvoje by som rada so všetkým,čo tam je :-))
egreska
@frezia ,tak to sme uplne rovnake,vašniva hubarka od malička ,aj ked teraz momentalne sa viac bojím medveda a život za huby nevymením,ale jest ich nemusím,niekedy z jedla aj vyberam ale toto som zjedla aj s hubkami,boli dobré...
tinca
€greška ja som nie hubárka, ale huby môžem všetky aj každý deň. Super recept.
sjuz
egreška - hubové rizoto hocikedy:), veľmi pekné. Hneď by som si dala:)
honestka
dobre rizoto mozem aj ako samostany pokrm aj ako doplnok, je to uzasna ppochutka-hlavne s hubkami, (hoci ich nazbieram len na trhu alebo v obchode).
babusha
po včerajšom hubárskom úlovku môžem robiť každý deň až do konca roka, výborné
zela
Hubové rizoto varím takto - zvlášť uvarím ryžu,zvlášť zeleninu /akúkoľvek -mrkvu,hrach,brokolicu.../ a zvlášť huby/zvyčajne sušené/.Manžel nemá huby rád,a tak si to každý premieša na tanieri ako chce.Ryžu podlievam horúcim zeleninovým vývarom - vývarom zo zeleniny,ktorú k rizotu varím.K rizotu urobím zelený šalát ochutený vodou,cukrom,octom,alebo citrónom,niekedy urobím kompót zo sezónneho ovocia,alebo/ v zime/ si otvoríme akýkoľvek kompót.Ja mám rada k rizotu kečup.
marienka44
Ja som minule kupila v Kauflande hubovy bujon /kocky/. Mozem to pouzit do tohto rizota namiesto zeleninoveho? Mozno by bola vyraznejsia chut.:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia