Grilované kačacie prsia so slivkami

Peter Onger
šéfkuchár hotela Tilia v Pezinku, 13. marca 2011
Grilované kačacie prsia so slivkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

800 g
200 g
4 dl
3 PL
100 g
100 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a pečieme na miernom ohni na panvici 8 – 10 minút.

  2. 2

    Kačacie prsia vyberieme, do výpeku pridáme vodu, slivkový džem, sušené slivky a škoricu a dochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Zmes zahustíme solamylom.

  3. 3

    Šaláty umyjeme, natrháme, prekrojíme cherry rajčiny, dáme do misky a dochutíme citrónovou šťavou, cukrom, soľou a olivovým olejom.

Diskusia k receptu

coldbery
Je to premňa nezvyčaný recept..ani tie šaláty nepoznám podľa názvu,ale určite by mi chutil...a kačacinka u mňa môže byť na všeliak....mňamky...:-)))
vcelka
Tie šaláty sú už známe, však ich dostať v každom supermarkete... šalát dubový rastie aj u nás - volajú ho dubáčik.