Gnocchi aglio olio e peperoncino con verdure

livinka - fotkalivinka, 12. marca 2014
Gnocchi aglio olio e peperoncino con verdure
Foto: livinka

Gnocchi s olivovým olejom, cesnakom, chilli papričkami a zeleninou podľa aktuálnej chuti :) Celý minulý týždeň som bola strašne chorá a keďže som momentálne Zobraziť celý popisGnocchi s olivovým olejom, cesnakom, chilli papričkami a zeleninou podľa aktuálnej chuti :) Celý minulý týždeň som bola strašne chorá a keďže som momentálne sama v zahraničí, nemal sa kto o mňa postarať. No a keď na mňa prišiel hlad a ja som nemala energiu na vyváranie zložitých jedál, bolo treba improvizovať a vymyslieť nejakú rýchlovku :)

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 väčšej
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Cesnak nakrájame na plátky, čerstvú chilli papričku zbavíme semienok a nakrájame na krúžky. Sušené paradajky nakrájame na polovice a olivy zbavené kôstok taktiež na krúžky. Zároveň dáme zovrieť vodu na gnocchi.

  2. 2

    Pripravíme si aglio olio e pepperoncino: na olivovom oleji orestujeme cesnak do sklovita, trochu stiahneme plameň, pridáme chilli papričku a restujeme ešte cca dve minúty.

  3. 3

    Pridáme olivy a sušené paradajky a zmes chvíľu dusíme. Gnocchi vložíme do vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na hladinu (cca dve-tri minúty).

  4. 4

    Odstavíme z plameňa, pridáme čerstvú umytú rukolu a uvarené gnocchi a ešte v panvici všetko spolu zmiešame, prípadne dochutíme soľou a korením. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

tiginko
jedlo pekné, len nerozumiem názvu, akurát prvé slovo poznám :-)
livinka
@tiginko : veľmi rada preložím! :) aglio olio e peperoncino je typický taliansky pokrm a jeho názov je odvodený od jediných 3 surovín, ktoré sa v recepte používajú: "aglio" = "cesnak", "olio" = "olej" a "peperoncino" = "chilli paprička" :) no a "con verdure" znamená "so zeleninou", keďže som navyše pridala sušené paradajky, olivy a rukolu :)
marianne
je to velmi pekny recept a chutny urcite,aspon v zatvorke napis,aby sme sa vedeli zorientovat:-)
livinka
@marianne ja vždy tvrdím, že v jednoduchosti je krása.. ak človek používa kvalitné suroviny, tak ich ozaj nepotrebuje veľa, aby vykúzlil za pár minút chutné jedlo :) a ďakujem za pripomienku, preklad napíšem ako prvú vetu do popisu, aby ten názov nebol príliš dlhý :)
livinka
@pusta ďakujem! za pochvalu i za upresnenie, treba si rozširovať obzory aj v oblasti gastronómie ;)
megdesign
@pusta no neviem, ci by som ju nazval "osobitným druhom štipľavých papričiek", bo na Scoville stupnici to ma 0-500, cize skor "osobitným druhom sladkých papričiek" ;)
pusta
@megdesign , pozri link o 7,04 hodine!!!
to nie je o stupnici štipľavosti, ale o druhu papričky.
monniee
@livinka paráda..úplne súhlasím. Pár kvalitných surovín, minimum času v kuchyni a toľko úžasných jedál sa dá vykúzliť. Preto nikdy nepochopím ľudí, čo "nemajú čas na varenie"...
julica
v taliančine peperoncino, v slovenčine feferónka :)
afataga
super si navarila, nema to chybu, ja davam chilli aj som semienkami, nech to ma grady :-)
julica
@kimplo , a v čom sa mýlim? aj v slovenčine je paprička synonymom pre feferónku. o peperone/paprike nič nehovorím. Ináč dufam, ze kvoli pustinej jazykovej/wikipedia zadrapke neprehliadneme samotny krásny recept @livinka , aj ja si robieva takéto rýchlovky, niekedy zacnu aj skoncia pri cesnaku, oleji a cili, cistota chuti.
paploska
výborný recept, určite ma inšpiroval :-) možno bude na večeru
evusik
rýchle, na pohľad krásne a chutné jedlo... také mám rada... @livinka prajem skoré uzdravenie a nech ti to aj naďalej takto dobre varí :)
pusta
@julica , nehnevaj sa na mňa, ale ja som sa naozaj do ničoho nezadrapila...ja som ako prvé recept pochválila a aj vysoko ohodnotila :-)
methi
Snad sa uz citis dobre, ak nie prajem skore uzdravenie. Recept je pekny.
livinka
@monniee ja som tiež kedysi bola z tých, čo "nemajú čas variť" - bola som lenivá a varenie ma nebavilo.. paradoxne som sa "rozvarila" až vo štvrtom ročníku na VŠ, keď som popri škole mala dve práce, takže odvtedy u mňa výhovorka "na varenie nemám čas" tiež neobstojí :D
livinka
@afataga tak to teda klobúk dolu! mňa tie semienka vždy "zabijú" a potom kvôli vypáleným ústam necítim chuť jedla, tak som si ich zvykla radšej vyberať :)
livinka
@julica ďakujem! inak spojenie čistota chutí sa mi veľmi páči, dokonale vystihuje v čom spočíva čaro aglio olio e peperoncino :)
livinka
@evusik a @methi ďakujem vám obom, zdravotne sa mi už výrazne polepšilo - cesnak, zázvor a šťava z pocukrenej cibule urobili svoje :)
martinis
Tomuto musím pridať 5 hviezdičiek a uložiť si, lebo sú tu všetky veci, ktoré mám veľmi rád :) Vidím celkom reálne, že tieto gnocchi už cez víkend vyskúšam ... a rád by som si ich pripravil doma, bohužiaľ ma však čaká dosť učenia, takže asi si ich asi len kúpim chladené :)) Každopádne, veľmi pekné !
livinka
@martinis vďaka! :) inak na domáce gnocchi sa už aj ja chystám, tentokrát som (vzhľadom na môj biedny zdravotný stav) tiež použila len chladené.. určite mi daj potom vedieť, či ti chutili! ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia