Globálna šošovicová polievka

2010 - bez fotky2010, 15. decembra 2010
Globálna šošovicová polievka
Foto: 2010

Na Vianoce by sa malo jest zo vsetkeho trosku a tak v case globalizacie a relativnej prosperity sme vyskusali, plus mame Zobraziť celý popisNa Vianoce by sa malo jest zo vsetkeho trosku a tak v case globalizacie a relativnej prosperity sme vyskusali, plus mame moznost experimentovat co sa stane ked zoberieme co name radi z chuti z rozlicnych casti sveta a spojime to do hromady .Takze pod kategoriou experimenty je tato sosovicova polievka , ktora ma spanielsku klobasu chorizo, nemecke susene maso , indicku sosovicu, talianske paradajky a arabske koreniny, udenu papriku a sumak a azijske bylinky koriander.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnceky
2  menšia
1
3
4 struciky
1
1 veľká farebná mäsitá
400 ml konz.
1lyzica (pimenton)
1lyzicka
3
2
500 g
2 lyzice - dobry




Postup

  1. 1

    Indicku sosovicu sme umyli namocili vecer.Na panvici sme osmahli na drobno nakrajanu cibulu a cesnak a vmiesali udenu papriku a sumak, a oprazili, pridali na kolecka nakrajane chorizo.

  2. 2

    Do velkeho krnca sme preliali sosovicu a poduseny zaklad s cibulou a cesnakom a chorizom a sunku. Pridali paradajky v konzerve a dalsiu vodu podla potreby, a dali varit. Ocistili sme si zemialy nakrajali na kocky tak isto cervenu papriku,mrkvu a cukinu. Zeleninu sme pridavali postupne aby nam ostala v celku , takze cukina len par minut posledna. Ochutili podla potreby.

  3. 3

    Servirovali sme s dobrou kyslou smotanou , a ozdobene bazalkou a cerstvo nakrajanym koriandrom.

Diskusia k receptu

2010
len taka poznamka, sumac som tam dal aby som pridal trosku kyslosti a pimenton ( udenu papriku ) tu udenu vonu a chut.Vsetky suroviny boli nakrajane aj sunka.
cokomilka
Vyzera to chutne. Byt tak hladna s tymto tanierom pod nosom, nenecham ani zrnko čočky. este mi k tomu chyba dobry domaci chlieb.
pamacka
to je perfekný recept a super popísaný,na Vianoce ho síce nebudem robiť-u nás je klasika šošovicová so sušenými slivkami a na kyslo.
dorisa
Krásne pripravené, mne by to ale doma nik nejedol, ale ja by som ochutnala. Uvidím.
lucylee
WAW, tá hýri farbami
@2010 nemohol by si dať zážitok alebo diskusiu, čo je to sumac?
frezia68
K takej výborne sa nedopracujem,ale sa mi páči a určite by chutila,výborná medzinárodná variácia :-))) zapracovala fantázia.
sovka62
Taká globálna by mi chutila. To by bol obedík!
jozka2
no zabudol si napisa,ze na vrchu mas slovensku kyslu smotamu



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia