Gaštanové dukáty so šľahačkou

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 23. februára 2014
Gaštanové dukáty so šľahačkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

400 g
100 g
100 g
1 čl
200 ml




Postup

  1. 1

    Vo vhodnej nádobe rozdrobíme gaštanové pyré, pridáme cukor, rum a roztopené maslo.

  2. 2

    Takto pripravenú masu dobre premiešame a mokrými rukami tvarujeme dukáty asi 0,5 cm vysoké, ktoré ukladáme na plech.

  3. 3

    Pripravené dukáty vložíme na 20 minút do chladničky, aby stuhli. Do nádoby vlejeme šľahačkovú smotanu a metličkovým mixérom miešame do zhustnutia.

Diskusia k receptu

evanaaa
Vlastne je to len pyré vytvarované do tvaru plochých placioek - dukátov.To hotové ani ochucovať netreba, možno by stačilo len uštipovať z neho a jesť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia