Francúzske zemiaky trošku inak fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 5. apríla 2012

Práve som zohnala všetky suroviny na vynikajúce francúzske zemiaky.Je to stará klasika, ale s malým vylepšením to vyzerá ako zákusok..

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

8 kusov
4 kusy uvarené
40 g
100 g
100 g
3 dl
4 ks surové
 podľa chuti
štipka
150 g




Postup

  1. 1

    pripravila som si suroviny..Zemiaky som uvarila v šupke v osolenej vode.4 vajíčka som tiež uvarila a ošúpala.Slaninku som pokrájala na pásiky a klobásku na kolieska..

    Francúzske zemiaky trošku inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech som vymazala olejom a vysypala strúhankou..na spodok plechu som uložila ako prvú vrstvu pokrájané zemiaky..

    Francúzske zemiaky trošku inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na zemiaky som uložila pokrájané vajíčka..

    Francúzske zemiaky trošku inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na vajíčka som uložila pokrájanú neúdenú domácu klobásku...

    Francúzske zemiaky trošku inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do panvice som dala pokrájanú anglickú slaninu a upiekla som ju chvíľku, aby nestvrdla..

    Francúzske zemiaky trošku inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečená slaninka..

    Francúzske zemiaky trošku inak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do slaninky som rozbila 4 vajíčka a rýchle som to premiešala.Plyn som stiahla na minimum.

    Francúzske zemiaky trošku inak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do vajec som priliala 3 dl smotany a vymiešala som tekutú praženicu...

    Francúzske zemiaky trošku inak (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Túto praženicu som potom rozdelila na 2 polovice..polovicu dám na klobásku a druhú polovicu použijem na vrch..

    Francúzske zemiaky trošku inak (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na klobásku som vyliala polovicu tekutek praženice, tak aby sa všade ušlo a zalialo medzery...

    Francúzske zemiaky trošku inak (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Praženicu som zakryla pokrájanou strojovou šunkou...

    Francúzske zemiaky trošku inak (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na šunku som rozložila strúhaný údený syr..

    Francúzske zemiaky trošku inak (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na syr som uložila druhú polovicu pokrájaných zemiakov...na zemiaky som uložila druhú polovicu praženice so smotanou , posypala strúhaným syrom. Trúbu som rozohriala na 200st. a piekla sa 20 minút.

    Francúzske zemiaky trošku inak (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Zapečené francúzsle zemiaky..výhodou tohto receptu mje to, že sa dá pekne pokrájať, ako rezy...buď na kocky, alebo obdlžniky...ozdobne pôsobia aj na tvar trojuholníkov..prajem dobrú chuť.

    Francúzske zemiaky trošku inak (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

helga2
Vyzera to vynikajúco,iste tak aj chutí.Vyskúšam.
bojar
pekné, avšak cenovo vhodné pro horných 10000
violetacamorova
Ja by som mohla vo fracúzskych zemiakoch spať a v tých čo si pridala izabella zvlášť, najbližšie ich spravím, mňam, pre mňa by bol asi aj ten plech málo. KK
elisticka
Izabelka vyzeraju krasne :)) vyskusam... aj tebe prajem krasne sviatky:-))
izabella929
@rybarkuchar ďakujem pekne.-)Určite sa v tom lepšie vyznáš, lebo muži majú inakšejšie chuťové poháriky.-))inak , rada konzumujem jedlá, ktoré uvaria muži...majú úplne inú chuť, ako keď to varia ženy..-))) Prejem aj Tebe a Tvojej rodinke prekrásne Veľkonočné sviatky.-)
ainy
joj, chutne sa to tvári, aj ja skúsim
zdenkas
Takto som ešte nerobila,vyskúšam,lebo vypadajú perfiš.
gvozdik
ešte že tu tá Varecha je. už viem aký bude zajtra obed. Dakujem za nápad, a rovno ich skúsim takéto .
paveva
chcem sa spýtať, či francúzske robené zo surových zemiakov majú inu chuť ako tie z varených, lebo v poslednej dobe robím len zo surových, myslím, že to je rýchlejšie. dakujem
izabella929
@papeva...ano ,určite majú inú chuť..vyskúšala som to a mne lepšie chutia zo surových,majú takú viac zemiakovú chuť.-)))Prejem Ti prekrásne Veľkonočné sviatky.-)
evanaaa
Ja som ich robila tento týždeň, ale klasicky - varené zemiaky, vajíčka, klobásu a miesto šunky údené, všetko pokrájané, zaliate smotanou s vajcami. Jedli sme ich dva dni, bol veľký pekáč. Nedávam ani ja cibuľu a iné prídavky.
violetacamorova
Izabella už je po sviatkoch, ale dúfam, že si ich s rodinou prežila pekne, ďakujem ti za pekné prianie. No a dnes idem na recept, tá praženica, je pre mňa novinka, tak sa na ne teším zvlášť. My sme takí vajíčkoví....
vareska1
och, toto je niečo pre mňa ... zemiaky ja môžem - na akýkoľvek spôsob ... ukladááám :-)
modrykamen
Už viem, čo bude dnes na obed, hoci bolo v pláne úplne niečo iné. Toto sú " francúzske " zemiaky podľa mojich predstáv. Tá praženica ma dostala. Pri takomto recepte gurmánovi srdce poskočí. Na toto je VARECHA podľa mňa. Urobiť radosť a odskúšať niečo nové.
ilusa
Jeeej,to musi byt fajne,ukladam a samozrejma urobim
modrykamen
Som viac starý ako mladý,zrak, sluch a hmat mi už slúžia slabšie, ale čuch a chuť ostali zatiaľ perfektné. Vyskúšal som hádam tisíc receptov "francúzskych zemiakov" vrátane zapekaných prekladaných zemiakov priamo vo Francúzsku, ale takú dobrotu som ešte nejedol (čo sa týka francúzskych zemiakov). Tá praženica so sladkou smotanou dala tomu ten správny šmrnc. Akurát sa mi zdalo, že klobása je už dačo navyše. Roky rokúce som vedel, cítil, ako by mali vyzerať a chutiť francúzske zemiaky podľa mňa, až teraz je to pravé orechové. Vďaka za vynikajúci recept. Ak môžem, nabudúce to vylepším pridaním cibuľky do praženice a miesto klobásy to odľahčím uvarenou mrkvou nakrájanou na kolieska. Trikrát hurá tvojmu receptu. Pozriem sa, či ešte niečo takéto perfektné nenájdem v tvojich receptoch.
izabella929
@modrykamen...pote šil si ma veľmi tvojim komentárom.-)) vďaka za vyskúšanie môjho receptu...no a každý si dá tam to, čo má rád...ale tá cibuľka do praženice nie je zlý nápad...)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia