Francúzske toastové pikantné pečené jablká

ejiku - bez fotkyejiku, 7. februára 2011
Francúzske toastové pikantné pečené jablká
Foto: ejiku

Veľmi chutné. (nájdete aj tu: www.nosalty.hu,,www.toprecepty.sk /som registrovaná/).

6
porcií
10 hodín minút
príprava
60 minút minút
na 180°C °C

Suroviny

375  ml
10 ks
2 pl
1 čl
1/8 čl
250  g nakrájaného
125 ml, nakrájaného na kocky (jedno menšie jablko)
62,5  ml, sušených , (asi 45g)
1 kl
2 ČL




Postup

  1. 1

    1.)Tortovú formu (28cm), alebo chlebovú formu (12x30cm) vytrieme tukom. Vyšľaháme bileky, pridáme mlieko, med, vanilku a soľ a zase dobre vysľaháme - zostane to riedke. 2.)Z toastového chleba odložíme 4 plátky, ostané pokrájame na kocky a zmiešame s jablkom a hrozienkami. Pomiešanú jablkovú zmes nasypeme na dno formy. Na to poukladáme odložené plátky chleba. Ak treba, tak ich orežeme, aby pasovali do formy. 3.)Bielkovú penu znova prešľaháme a nalejeme do formy na poukladaný cheba. Popritláčame, aby bielková zmes dobre vsiakla. Vrch prikryjeme namočeným papierom na pečenie a celú formu zabalíme do fólie a dáme do chladničky na asi 10 hodín, alebo aspoň celú noc. 4.)Rúru predhrejeme na 180°C. Formu vybalíme z fólie, papier necháme. Pečieme asi 40minút, formu vyberieme z rúry, stiahneme papier a pečieme ďalej ešte asi 20-25min dochrumkava. Vyberieme z rúry, necháme postáť asi 10min a posypeme práškovým cukrom.

  2. 2

    Tip: Je to výborné so šodóm alebo vanilkovým pudingom.

Diskusia k receptu

julica
vyzerá to úchvatne, mňam a odkladám do kuchárskej knihy
astheart
Taky mě při čtení napadlo, že je to žemlovka...... Ale tu já ráda!!!! :=)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia