Francúzske karamelové kocky ( fotorecept )

diabambulka - fotkadiabambulka, 2. februára 2012

Ľahký pudingovo-penový koláčik, v mojom prípade málo sladký, takže pre milovníkov sladkého odporúčam pridať cukor do plnky :-)))

20-25 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto :
6 ks
5 PL
1 ks
1 PL
50 ml
6 PL
Plnka :
1000 ml
3 ks
3 PL
1 ks
2 PL
7 ks
Šľahačkový krém :
300 ml
2 ks
3-4 PL
Ďalej potrebujeme :




Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Primiešame žĺtky, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia približne 20 až 25 minút.

  2. 2

    Plnka: Z vody, kryštálového a vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Ešte do teplého pudingu zľahka vmiešame sneh z bielkov. Na cesto navrstvíme polovicu plnky. Do druhej polovice vmiešame kakao a navrstvíme na svetlú vrstvu. Takto pripravený zákusok dáme schladiť.

  3. 3

    Šľahačkový krém : V hrnci necháme skaramelizovať kryštálový cukor. Keď je cukor rozpustený a má už hnedú farbu, zalejeme ho mliekom a miešame. Pripravené karamelové mlieko necháme dobre vychladnúť. Po vychladnutí ho zmiešame s práškovou šľahačkou a vyšľaháme. Karamelovú šľahačku navrstvíme na kakaovú pudingovú vrstvu a posypeme nastrúhanou čokoládou. Odložíme do chladničky, vychladíme a až potom krájame na kocky.

Diskusia k receptu

babka4x
Výborný zákusok! Robievam ho už celé roky. Ľahký, rýchly a mimoriadne efektný, nie príliš sladký. Veľmi odporúčam!!!



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia