Flammkuchen (Podplamenník)

svmajka - bez fotkysvmajka, 23. apríla 2012

Suroviny





Postup

  1. 1

    Cesto: 400 g hladkej múky, 20 g droždia, 250 ml vlažnej vody, 3 PL oleja.

  2. 2

    Slaná plnka: 125g prerastenej slaniny, 500g cibule, 250g kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie.

  3. 3

    Sladká plnka: 2 jablká, 4PL cukru, 1 vanilkový cukor, 250g Creme Fraiche (kyslá smotana).

  4. 4

    Cesto musí byť vláčne, ak je potrebné treba pridať viac vody. Necháme kysnuť cca 15 min. Rozválkame na cca 0,3 cm. Cesto položíme na tepšu zo spodnej strany. Pridáme kyslú smotanu, soľ, korenie, cibuľu, slaninu. Prenesieme na rozohriatý plech v rúre. Pečieme 6-7 min. kým nie je hnedé cesto. 250°C

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia