Fazuľový guľáš s údeným kolenom

moncici95 - bez fotkymoncici95, 18. decembra 2012

Klasický maďarský babgulyás

10
porcií
225 minút
príprava

Suroviny

1,4 kg
1,4 kg
150 gr
5 ks
1 hlavička
1 ks
3 ks
2 veľké ks
2 ks
1/2 ks
3 ks
500 gr
3 dl
1,5 PL
1 PL
0,5 PL
3 PL
 podľa potreby
Cesto:
1 ks
3 gr
10 dkg




Postup

  1. 1

    Údené koleno si umyjeme pod vodou a dáme variť spolu s fazuľou a bobkovým listom.

  2. 2

    Z hovädziny si uvaríme hovädzí perkelt: http://varecha.pravda.sk/recepty/hovadzi-perkelt-z-lapsaru/34612-recept.html

  3. 3

    Keď je už koleno mäkké, vyberieme ho a dáme chladiť. Po ochladení ho nakrájame na kocky pribl. 1,5 x 1,5 cm. Vývar ochutnáme, ak je veľmi slaný, rozriedime ho vodou.

  4. 4

    Do polomäkkého hovädzieho perkeltu vlejeme kolenový :o) vývar spolu s fazuľou a pridáme nakrájané údené koleno spolu so zeleninou. Zeleninu si môžeme nakrájať na kocky, alebo ju dáme v celku.

  5. 5

    Zo smotany, hl. múky a 5 mesiačikov cesnaku si pripravíme "zátrepku". Do misky zo zátrepkou pomaly dolievame horúcu zmes z hrnca aby sa nám smotana nezrazila, po dosiahnutí optimálnej teploty zmes vlejeme do hrnca.

  6. 6

    Nakoniec si rozrobíme cestovinu z múky, vajíčka a soli a postrúhame na strúhadle priamo do polievky. Necháme zovrieť a polievku odstavíme. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

boxik
Milujem babgulyass.Aj keď nie som Maďar v niektorých veciach sú božskí a toto je jeden z príkladov.Som rád , že sa to , ako osveta dostalo aj ku nám na Slovensko.
dodo46
Tak toto nemá chybu. Mohlo by sa to použiť aj ako raketové
palivo. Výborný recept.




broninka
škoda, že nie sú fotky, to by som aj monitor olízala :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia